Tonny Bruins Slot (73) overleden

Tonny Bruins Slot is overleden. De meesterscout kampte al jaren met zijn gezondheid maar bleef actief binnen Ajax met het analyseren van wedstrijden. Liverpool was zijn laatste kunstje in opdracht van hoofdtrainer Erik ten Hag.

Bruins Slot werd bekend als loyale rechterhand van Johan Cruijff bij eerst Ajax en later FC Barcelona. Later reisde hij Ronald Koeman achterna en deed hij de analyses voor bondscoach Frank Rijkaard in 2000 tijdens het EK. Sinds 2011 maakten bij Ajax trainers als Frank de Boer, Peter Bosz en Ten Hag dankbaar gebruik van zijn analyses. Bruins Slot is ooit korte tijd nog hoofdtrainer van Ajax geweest. In 1985 werd hij voor de groep gezet nadat Aad de Mos werd ontslagen. Zijn grootste successen beleefde hij echter als assistsent bij Barcelona, waar hij met Cruijff de Europa Cup I, Europa Cup II en vier landstitels won. Tonny Bruins Slot is 73 jaar geworden.

Related posts

3 Comments

  1. EugAjax

    Andermaal een Ajax icoon die vroegtijdig ons ontvalt. Een absolute grootheid op scouting gebied en nog meer.

    Tonny heeft ons direct en indirect fantastische Europese voetbalavonden bezorgt. De allergrootsten werkten het liefst met hem.

    R.I.P. Tonny en heel veel sterkte voor alle familie en nabestaanden.

Comments are closed.