Ajax heeft moeite met Fortuna maar wint wel met 5-2

Ajax heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 5-2 gewonnen, maar gemakkelijk ging het zeker niet. De bezoekers uit Limburg kwamen zelfs op voorsprong en hielden dat 32 minuten vol. Davy Klaassen zorgde er uiteindelijk voor dat Ajax toch nog met een 2-1 voorsprong aan de rust begon.

De wedstrijd was nog maar zeven minuten aan de gang en het was George Cox die namens Fortuna het doel wist te vinden. Het duurde tot de 32e minuut voordat Klaassen de gelijkmaker kon binnenschieten uit een penalty (Ben Rienstra had Lassina Traoré naar de grond getrokken). Op slag van rust was het weer Klaassen die Ajax met een rustiger gemoed de kleedkamer inschoot : 2-1. In de tweede helft was er een tegenvaller voor Noussair Mazraoui die met een enkelblessure het veld moest verlaten. Fortuna dacht te profiteren van de man minder situatie maar Polter was niet scherp in de afronding. Na een goed lopende aanval schoot Neres de bal op de paal maar het was debutant Brobbey die alert reageerde en de stand op 3-1 bracht. Dat Ajax vijf minuten voor tijd op 4-1 kwam, was mede te danken aan videoscheidsrechter Van Boekel. Hij wees arbiter Mulder op een handsbal van Angha en de ingevallen Tadic zorgde voor de 4-1 uit de gegeven strafschop. Door een handsbal van Lazaros Rota volgde de derde strafschop van de avond en daar liet Dusan Tadic even zijn klasse zien. Niet door de strafschop zelf binnen te schieten maar hem te gunnen aan Quincy Promes die de laatste weken wel wat zelfvertrouwen kan gebruiken. Toch gaf Fortuna zich niet gewonnen en wist Cox met een mooie knal de eindstand op 5-2 te bepalen.

Ajax – Fortuna Sittard 5-2 (2-1)

‘7 Cox 0-1
’32 Klaassen 1-1
’45 Klaassen 2-1
’74 Brobbey 3-1
’86 Tadic 4-1 (pen)
’90+5 Promes 5-1
’90+6 Cox 5-2

Scheidsrechter: Mulder
Toeschouwers:0
Gele kaarten: Angha (Fortuna)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Perr Schuurs, Noussair Mazraoui, (/64 Sean Klaiber), Daley Blind, Lisandro Martinez, Jurgen Ekkelenkamp, (/46 Quincy Promes), Ryan Gravenberch, (/78 Edson Alvarez), Davy Klaassen, David Neres, Antony, (/66 Dusan Tadic), Lassina Traore (/66 Brian Brobbey)

Opstelling Fortuna Sittard: Van Osch, Angha, Smeets, Flemming, Polter, (/79 Semedo), Seuntjens, (/72 Hanson), Tekie, Rienstra, (/58 Moutoussamy), Jach, Cox, Rota

Related posts

1 Comment

  1. EugAjax

    Een tegenvallende wedstrijd van Ajax kant. Dan toch 5 keer gescoord en grote score behaald. Dat zegt veel over het Eredivisie niveau van veel clubs. Het zou echt eens goed zijn De divisie naar 12 clubs in te korten. Hier wordt niemand beter van
    Drie lichtpunten: Klaassen die Ajax als een echte leider over het dode punt heen helpt. Goed gedaan van Overmars om hem terug te halen. De 250 goals in 82 wedstrijden onder Ten Hag, gelijk aan het Ajax van Cruijff. En dan ook nog eens twee keer eerste, iets dat het Ajax van Cruijff nooit gelukt is. Er valt dus veel te juichen. Als laatste het rijtje Cruijff, Van Basten, Rijkaard, Kluivert en Brobbey ?. Leuk voor die jongen en een bewijs dat Ajax lees Ten Hag meer gebruik moet maken van eigen jeugd In dit soort wedstrijden. Dat laat hij vaak na. Vaak met onzin dat de jeugd bij het hogere niveau moet aanpikken. Maar dat gaat alleen maar gebeuren als ze daadwerkelijk mee kunnen doen in het eerste.
    Verder vraag ik me af waarom Traore dan gehaald is aangezien het erop lijkt dat Brobbey en Traore wel erg op elkaar lijken. Overigens vind Ik Brobbey niet een echte Ajax speler vooralsnog.
    Op naar dinsdag waar alleen een overwinning felt wil je nog doorgaan in de CL.

Comments are closed.