Live Atalanta – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax begint op dinsdagavond aan de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League en daarin is het Italiaanse Atalanta de tegenstander. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax en Atalanta namen het nog nooit tegen elkaar op. Atalanta eindigde afgelopen seizoen als derde in de Serie A en kwalificeerde zich op die manier voor de tweede keer op rij voor de Champions League. De eerste wedstrijd in de groepsfase won Atalanta met 4-0 van FC Midtjylland en Ajax verloor de thuiswedstrijd met 0-1 van Liverpool. Voor Ajax zal het dus van groot belang zijn om deze wedstrijd te winnen. Afgelopen weekend won Ajax met 0-13 van VVV en Atalanta liep tegen een 3-1 nederlaag aan tegen Sampdoria.

Skomina aangewezen als arbiter
De Sloveen Damir Skomina is door de UEFA aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. De arbiter krijgt in Bergamo assistentie van zijn landgenoten Jure Praprotnik en Robert Vukan, die als grensrechters zijn aangesteld. Juan Martínez Munuera zal als videoscheidsrechter optreden. De Spanjaard leidde zaterdag nog de Spaanse topper tussen Barcelona en Real Madrid (1-3).

Vermoedelijke opstellingen
Klaas-Jan Huntelaar zit niet bij de wedstrijdselectie en dat roept natuurlijk vragen op aangezien de spits afgelopen zaterdag nog actief was tegen VVV. Trainer Erik ten Hag wilde er niet teveel over vertellen tijdens de persconferentie op maandagavond, maar laat weten dat Huntelaar niet wedstrijdfit is en daardoor niet is opgenomen in de selectie. Bij Atalanta is Marten de Roon buiten de selectie gelaten. De Nederlander viel afgelopen zaterdag uit met een liesblessure tijdens het Serie A-duel tegen Sampdoria. Sky Italia verwacht dat Atalanta dinsdag met een flink aantal wijzigingen aan zal treden en verwacht dat beide elftallen in de volgende opstelling zullen starten.

Opstelling Atalanta: Sportiello, Toloi, Romero, Djimsiti, Hateboer, Pasalic, Freuler, Gosens, Gomez, Zapata, Muriel

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, Perr Schuurs, Lisandro Martínez, Nico Tagliafico, Ryan Gravenberch, Daley Blind, Davy Klaassen, Antony, Dusan Tadic, David Neres

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    We hebben van het weekend een lekkere training 0-13 achter de rug dus daar ligt het niet aan maar ik denk dat deze tegenstander niet moet worden onderschat maar ik heb alle vertrouwen dat we deze wedstrijd gaan winnen dus succes en veel plezier .

Comments are closed.