Ajax geeft voorsprong weg en speelt gelijk tegen Atalanta (Incl foto’s)

Ajax had dinsdagavond drie punten mee naar huis kunnen nemen want na een prima eerste helft stond het 0-2 door doelpunten van Tadic (pen) en Traore.. Helaas kwam de thuisploeg terug door doelpunten van Zapata en daarmee werd de eindstand op 2-2 gezet waardoor de Ajacieden genoegen moeten nemen met een punt.

Ajax begon de wedstrijd sterk en het spel golfde heen en weer waarbij Ajax de meeste kansen kreeg. Noussair Mazraoui pegelde van afstand op doel maar de bal daalde niet waardoor deze net over ging. Na een half uur spelen kreeg Ajax een penalty en Dusan Tadic schoot de bal beheerst binnen (0-1). Nu moest Atalanta wel komen en de thuisploeg werd ook gevaarlijker. Alejandro Gómez schoot van afstand maar André Onana klemde de bal. Zapata had ook een kans op de gelijkmaker maar hij schoof de bal naast. Ajax wist nog wel een doelpunt te maken: Lassina Traoré tikte een voorzet van David Neres langs de Italiaanse doelman (0-2).

De tweede helft begon Atalanta sterker en drong meer aan. Onana wist de vrije trap van Josip Ilicíc te keren maar was in de 54ste minuut kansloos tegen de kopbal van Zapata (1-2). Ajax gaf natuurlijk niet op en Perr Schuurs kreeg het op zijn heupen. Schuurs laveerde door de defensie van Atalanta heen en schoot vanuit de zestien meter op doel. Helaas werd zijn bal door de keeper gestopt. De gelijkmaker was binnen het kwartier al gemaakt door Zapata die ongehinderd door kon lopen en de bal snoeihard achter Onana joeg (2-2). Het leek na een tijdje of Ajax weer adem kreeg want ondanks de twee tegen goals, werden we sterker. Antony was tot twee keer toe vlak bij de winnende treffer maar doelman Sportiello hield zijn doel verder schoon. Antony werd in de blessuretijd nog flink hard geraakt en moest per brancard van het veld worden gedragen.

Atalanta – Ajax 2-2 (0-2)
30. Dusan Tadic 0-1 (Penalty)
38. Lassina Traoré 0-2
54. Zapata 1-2
60. Zapata 2-2

Scheidsrechter: Skomina (Slo)
Toeschouwers: 0
Gele kaarten: Traoré, Klaassen, Mazraoui (Ajax), Ilicíc, Djimsiti, Malinovski (Atalanta)