Ajax geeft voorsprong weg en speelt gelijk tegen Atalanta (Incl foto’s)

Ajax had dinsdagavond drie punten mee naar huis kunnen nemen want na een prima eerste helft stond het 0-2 door doelpunten van Tadic (pen) en Traore.. Helaas kwam de thuisploeg terug door doelpunten van Zapata en daarmee werd de eindstand op 2-2 gezet waardoor de Ajacieden genoegen moeten nemen met een punt.

Ajax begon de wedstrijd sterk en het spel golfde heen en weer waarbij Ajax de meeste kansen kreeg. Noussair Mazraoui pegelde van afstand op doel maar de bal daalde niet waardoor deze net over ging. Na een half uur spelen kreeg Ajax een penalty en Dusan Tadic schoot de bal beheerst binnen (0-1). Nu moest Atalanta wel komen en de thuisploeg werd ook gevaarlijker. Alejandro Gómez schoot van afstand maar André Onana klemde de bal. Zapata had ook een kans op de gelijkmaker maar hij schoof de bal naast. Ajax wist nog wel een doelpunt te maken: Lassina Traoré tikte een voorzet van David Neres langs de Italiaanse doelman (0-2).

De tweede helft begon Atalanta sterker en drong meer aan. Onana wist de vrije trap van Josip Ilicíc te keren maar was in de 54ste minuut kansloos tegen de kopbal van Zapata (1-2). Ajax gaf natuurlijk niet op en Perr Schuurs kreeg het op zijn heupen. Schuurs laveerde door de defensie van Atalanta heen en schoot vanuit de zestien meter op doel. Helaas werd zijn bal door de keeper gestopt. De gelijkmaker was binnen het kwartier al gemaakt door Zapata die ongehinderd door kon lopen en de bal snoeihard achter Onana joeg (2-2). Het leek na een tijdje of Ajax weer adem kreeg want ondanks de twee tegen goals, werden we sterker. Antony was tot twee keer toe vlak bij de winnende treffer maar doelman Sportiello hield zijn doel verder schoon. Antony werd in de blessuretijd nog flink hard geraakt en moest per brancard van het veld worden gedragen.

Atalanta – Ajax 2-2 (0-2)
30. Dusan Tadic 0-1 (Penalty)
38. Lassina Traoré 0-2
54. Zapata 1-2
60. Zapata 2-2

Scheidsrechter: Skomina (Slo)
Toeschouwers: 0
Gele kaarten: Traoré, Klaassen, Mazraoui (Ajax), Ilicíc, Djimsiti, Malinovski (Atalanta)

De basiself

Ajax komt op voorsprong door de penalty van Tadic

En de 0-2 van Traore!

Hoppppaaaa!!

Strijder Nico

In de tweede helft verslapte Ajax even

En scoort Atalanta de 1-2

En deze pegel betekende de 2-2

En ja dat is zonde want het was niet nodig

Op naar zaterdag, gaan we weer even aan het doelsaldo werken

Related posts

2 Comments

 1. Panna

  De geschiedenis herhaalt zich. Tegen de Spurs ook zo naief op zoek naar de 3-0. Met deze instelling redt Ajax het niet. Begrijp niet waarom Mazraoui gewisseld moest worden. Schuurs kwam ervoor in aanmerking.

 2. EugAjax

  Zoals verwacht een mooie pot voetbal voor de neutrale kijker alleen ben ik niet neutraal en dus werd het weer een vervelende avond.

  Na de dramatische Comebacks van de Spurs en Chelsea nu dan de comeback van Atalanta.

  We zijn inmiddels het AZ van Europa puur door de naïviteit van veel spelers.

  Het wordt tijd dat Ajax een keer van gaat leren want aanvallend voetbal is top maar de organisatie is zeker net zo belangrijk.

  In jaren 70 zorgden mannen als Krol Suurbier en Neeskens ervoor dat dit soort voorsprongen altijd over de streep getrokken werden.
  Op deze kwaliteiten zou Ajax eens goed moeten scouten

Comments are closed.