Ajax verpulvert VVV met hoogste Eredivisie-zege in de geschiedenis: 13-0!

Ajax heeft op bezoek bij VVV-Venlo een monsterzege behaald. De formatie van Erik ten Hag vernederde de Noord-Limburgers in De Koel en boekte de grootste Eredivisie-overwinning in de geschiedenis: 13-0! Ajax verbeterde daarmee het eigen record dat het in mei 1972 had gevestigd. Destijds wonnen de Amsterdammers met 12-1 van Vitesse.

Ajax starte de wedstrijd met een flink aantal andere namen in de basisopstelling als afgelopen woensdag tegen Liverpool. Onder meer Jurgen Ekkelenkamp, Lassina Traoré en Seean Klaiber verschenen aan de aftrap.

Ekkelenkamp (intikker na goed voorbereidend werk van Antony, Nicolas Tagliafico en Traoré) opende na twaalf minuten het bal en Traoré maakte kort daarna op aangeven van Tagliafico de tweede goal. Via opnieuw Traoré (uit een uitgespeelde aanval) en Dusan Tadic (die zich mooi vrijkapte) ging Ajax rusten met een uiterst comfortabele 4-0 voorsprong.

Tien minuten na rust kreeg Christiaan Kum voor een grove charge op Antony de rode kaart na tussenkomst van de videoscheidsrechter en vervolgens was er helemaal geen houden meer aan voor de Venlonaren. Nog voordat Kum de beruchte trap op was gelopen, was het via Traoré 5-0 en daarna scoorden in rap tempo ook Antony, Ekkelenkamp en Daley Blind binnen amper 4 minuten waardoor het 8-0 werd. Nogmaals Traoré en, de ingevallen Klaas-Jan Huntelaar uit een strafschop zetten vervolgens de 0-10 op het scorebord. Nogmaals Huntelaar, Lisandro Martinez en Traoré zorgden ervoor dat de bizarre einduitslag van 13-0 op het scorebord kwam. Een nieuw Eredivise record!