Ajax verpulvert VVV met hoogste Eredivisie-zege in de geschiedenis: 13-0!

Ajax heeft op bezoek bij VVV-Venlo een monsterzege behaald. De formatie van Erik ten Hag vernederde de Noord-Limburgers in De Koel en boekte de grootste Eredivisie-overwinning in de geschiedenis: 13-0! Ajax verbeterde daarmee het eigen record dat het in mei 1972 had gevestigd. Destijds wonnen de Amsterdammers met 12-1 van Vitesse.

Ajax starte de wedstrijd met een flink aantal andere namen in de basisopstelling als afgelopen woensdag tegen Liverpool. Onder meer Jurgen Ekkelenkamp, Lassina Traoré en Seean Klaiber verschenen aan de aftrap.

Ekkelenkamp (intikker na goed voorbereidend werk van Antony, Nicolas Tagliafico en Traoré) opende na twaalf minuten het bal en Traoré maakte kort daarna op aangeven van Tagliafico de tweede goal. Via opnieuw Traoré (uit een uitgespeelde aanval) en Dusan Tadic (die zich mooi vrijkapte) ging Ajax rusten met een uiterst comfortabele 4-0 voorsprong.

Tien minuten na rust kreeg Christiaan Kum voor een grove charge op Antony de rode kaart na tussenkomst van de videoscheidsrechter en vervolgens was er helemaal geen houden meer aan voor de Venlonaren. Nog voordat Kum de beruchte trap op was gelopen, was het via Traoré 5-0 en daarna scoorden in rap tempo ook Antony, Ekkelenkamp en Daley Blind binnen amper 4 minuten waardoor het 8-0 werd. Nogmaals Traoré en, de ingevallen Klaas-Jan Huntelaar uit een strafschop zetten vervolgens de 0-10 op het scorebord. Nogmaals Huntelaar, Lisandro Martinez en Traoré zorgden ervoor dat de bizarre einduitslag van 13-0 op het scorebord kwam. Een nieuw Eredivise record!

Het beroemde trapje in De Koel

Klaiber kreeg een basisplaats

En ook Ekkelenkamp mocht vanaf de start beginnen

Ajax is los en llopt over VVV. vervolgens is het juichen…

…juichen…

…juichen…

En als VVV dan ook nog met tien man komt te staan is Ajax helemaal los dus…

…juichen…

…juichen…

Maar Traore juicht het vaakst met maar liefst 5 doelpunten!

een nieuw Eredivisierecord en dat ook nog in een uitwedstrijd!

Bijna twee ballen mee naar huis voor Traore!

Opstelling VVV-Venlo:
Van Crooij; Pachonk, Swinkels, Kum, Schmitz; Post (46.Roemer), Linthorst (64.Van Dijk), Machach (46.Janssen); Hunte, Giakoumakis, Van Crooij.

Opstelling Ajax:
Onana; Klaiber, Schuurs, Blind (70.Álvarez), Tagliafico (46.Martínez); Klaassen, Gravenberch (70.Huntelaar), Ekkelenkamp; Antony (70.Labyad), Traoré, Tadić (46.Promes).

VVV Venlo – Ajax 0-13 (0-4)
12. Jurgen Ekkelenkamp 0-1
17. Lassina Traoré 0-2
32. Lassina Traoré 0-3
45. Dusan Tadić 0-4
53. Lassina Traoré 0-5
54. Antony 0-6
57. Jurgen Ekkelenkamp 0-7
59. Daley Blind 0-8
65. Lassina Traoré 0-9
75. Klaas-Jan Huntelaar 0-10
76. Klaas-Jan Huntelaar 0-11
79. Lisandro Martínez 0-12
87. Lassina Traoré 0-13

Related posts

2 Comments

 1. Charka53

  De mannen hadden er zin in ,hou dit vast hoor omdat de volgende tegenstanders wel kunnen voetballen.

 2. EugAjax

  Is het ooit wel eens voorgekomen. Serie van 4 goals in 6 minuten. Laat staan dan nog een serie van 3 goals in 4 minuten In dezelfde wedstrijd………echt een HISTORISCHE wedstrijd: 0-13!
  Persoonlijk vond ik het hoogtepunt van de wedstrijd het middenveld van echte Ajacieden uit eigen jeugd. Twee zeer talentvolle jongens uit de opleiding en een ervaren begeleider die het beste uit die jongens haalt. En zelf ook nog steeds fantastisch kan voetballen. Alsof hij nog nooit is weg geweest.
  Mist iemand Donny van de Beek nog ?
  Traore leuk voor hem die 5 doelpunten. Nu bewijzen dat het geen incident is

Comments are closed.