Liverpool mist aantal geblesseerden maar blijft wereldklasse; Brych aangesteld als leidsman

Woensdagavond begint Ajax in de Johan Cruijff ArenA het nieuwe Champions League seizoen tegen Liverpool. the Reds werden afgelopen seizoen met grote overmacht kampioen van de Premier league. De club behaalde maar liefst 99 punten en verloor slechts drie van de 38 wedstrijden; een ongekende superioriteit!

Dit seizoen verloopt het tot dusverre beduidend minder. Liverpool incasseerde in vijf wedstrijden al dertien tegendoelpunten. Van Aston Villa werd met maar liefst 7-2 verloren, terwijl Liverpool afgelopen weekend met 2-2 gelijkspeelde in de derby tegen stadsgenoot Everton. Van Leeds United werd dan wel gewonnen maar ook dat ging zeer moeizaam (4-3). De ploeg van trainer Jürgen Klopp wist daarentegen wel vrij overtuigend te winnen van Chelsea en Arsenal.

Liverpool moet het woensdag tegen Ajax ook nog stellen zonder absolute sterkhouders Allison Becker en Virgil van Dijk. Ook nieuwkomer Thiago Alcántara (overgekomen van Bayern Munchen) ontbreekt waarschijnlijk wegens een blessure. Doelman Allison kampt met een kuitblessure, terwijl centrumverdediger Van Dijk afgelopen zaterdag tegen Everton zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie na een stevige charge van doelman Jordan Pickford.

Toch is Liverpool nog steeds een ploeg van wereldklasse. Tegen Ajax zal Georginio Wijnaldum de naar alle waarschijnlijkheid geblesseerde Thiago vervangen. Vleugelspelers Mohamed Salah en Sadio Mané en spits Roberto Firmino zijn zo beweeglijk en hebben de gave tussen de linies en in de ruimtes op te duiken en meedogenloos toe te slaan. Liverpool zal dus vooral proberen de boel achterin op slot te houden in de wetenschap dat de eigen aanval dodelijk is en vrijwel altijd tot scoren komt.

De UEFA heeft Felix Brych aangesteld als leidsman voor het duel tussen Ajax en Liverpool FC. De Duitse arbiter is alles behalve een onbekende voor Ajax. De Duitser floot onder andere de laatste uitwedstrijd van Ajax in de Champions League tegen Lille OSC (0-2 winst). Brych floot ook het legendarische duel van Ajax in de in de halve finale van de Champions League thuis tegen Tottenham Hotspur (2-3 verlies) en de eveneens legendarische pot Real Madrid – Ajax (1-4) op 5 maart 2019.

De aftrap tussen Ajax en Liverpool is woensdag in de Johan Cruijff ArenA om 21.00 uur.

Related posts

5 Comments

 1. EugAjax

  Ja als Aston Villa al met 7-2 kan winnen….haal dan de telramen er maar bij ??.

  Overigens voor Ballon d’Or Dream Team. Drie Ajacieden uit de voorhoede genomineerd:

  Cruijff
  Van Basten
  Bergkamp

  Ja en dan te bedenken dat veel supporters Basten en Bergkamp met pek en veren de Arena uitgejaagd hebben…..@voetbalknowhow@eechteAjacieden?

  1. Moosie

   ja v. Basten totaal ongeschikt als trainer en Cruijff geschoffeerd.
   Bergkamp zie v. Basten.
   Echte Ajacieden liegen niet over dodelijke ziektes en verder ben je gewoon een misselijke aandachtshoer.

 2. EugAjax

  Ai Ai nog steeds in de rancuneuze hoek ? Zeker niet de bio van Basten gelezen. Dan komt eea even in ander perspectief te staan.

  Zelfs Cruijff zijn vrouw heeft het al uitgepraat met Basten

  Grappig dat jij dus aangesproken voelt. Toen ik het over veel Ajax supporters had dacht ik niet aan jou. Wat mij betreft ben je dat niet.

  Maar goed ging mij om de know how van die twee. Als men bij Ajax verstandig is dan luisteren ze wekelijks goed naar Basten bij Rondo. Krijgen ze gratis tips van een van de grootste iconen uit Ajax geschiedenis. En doen ze er ook nog wat mee.

  1. Moosie

   Dat jij hier met je zieke kop weer aandacht aan het zuigen bent vind ik echt ongelooflijk.
   Iemand die maanden lang over van alles heeft lopen liegen van fieldseats tot het in scene zetten van zijn eigen overlijden.
   En die gaat nu ons vertellen wat echte Ajacieden zijn?
   Achterlijke mongool ben je.
   WTF ben je ontsnapt uit je instelling of zo?
   Flikker toch op man.

Comments are closed.