Klaassen tevereden met rentree; Tadić kritisch over tweede helft

Dusan Tadić geeft tegenover Fox Sports aan blij te zijn met de 5-1 zege van Ajax op sc Heerenveen. Volgens de aanvoerder was er in de tweede helft echter wel wat meer te winnen geweest. Hij was tevreden met het spel van de eerste helft, maar na de pauze kon het beter. ‘Het belangrijkste is dat het een goede middag was voor Ajax en niet voor mij persoonlijk. We begonnen goed met een belangrijke snelle goal. Ons spel was goed op sommige momenten, maar ik denk dat de tweede helft beter kon. Het tempo lag te laag en we hadden meer energie erin kunnen stoppen.’

Volgens Tadic zijn een aantal dingen belangrijk om het drukke programma van de komende twee weken zo succesvol mogelijk door te komen. ‘We moeten voor het voetbal leven en goed herstellen. We moeten constant zijn. Ajax hoort te winnen met goed voetbal.’ Elke drie dagen speelt Ajax vanaf nu een wedstrijd. Woensdag komt Liverpool op bezoek in de ArenA, zaterdag gaat Ajax op bezoek in De Koel in Venlo en dinsdag speelt Ajax het uittduel in de Champions League tegen Atalanta Bergamo. ‘Voor Ajax is elke wedstrijd belangrijk’, benadrukt Tadić. ‘We weten hoe het is om om de drie dagen een wedstrijd te spelen. Dat doen we al jaren.’

Davy Klaassen keek na de wedstrijd tegen Heerenveen vooral blij terug op zijn officiële rentree in het shirt van Ajax. Klaassen speelde degelijk als vanouds en wist zelfs te scoren. ‘Het was fijn om weer terug te zijn. Als je met 5-1 wint en je kunt ook nog een doelpunt meepikken, dan ben ik wel blij’, aldus Klaassen tegenover FOX Sports. ‘Natuurlijk heb ik hier al lang rondgelopen, maar nu is het toch weer een beetje anders. Elke trainer heeft zijn eigen ideeën. Ik denk dat het vandaag wel prima ging.’

Klaasen nam meteen de leiding en controle. ‘Dat zit er gewoon in. Ik denk dat het ook moet. Het gaat het team alleen maar beter maken als we praten. Er zijn natuurlijk ook wel een paar jonge jongens en dan is dat niet zo makkelijk. Je moet je er toch overheen zetten. Soms heeft dat een beetje tijd nodig. Dat de status van Ajax in vergelijking met toen ik hier speelde gegroeid is, dat is zeker. Ajax heeft het de laatste jaren goed gedaan en dan is het extra mooi dat ik hier weer ben.’

Related posts

2 Comments

 1. EugAjax

  Klaassen in rijtje met Cruijff en Rijkaard: scoren bij Ajax debuut en in eerste wedstrijd van terugkeer.

  Cruijff
  Rijkaard
  Klaassen

  Mooi rijtje hoor ?

 2. Charka53

  Goed dat Davy er weer bij is hij past er goed bij en we gaan er zeker weer van genieten.

Comments are closed.