Dominant Ajax wint met 5-1 van Heerenveen

Ajax heeft zondagmiddag de competitiewedstrijd tegen Heerenveen met 5-1 gewonnen en beleefde dus een goede generale voor de wedstrijd van aanstaande woensdag in de Champions League tegen Liverpool. Davy Klaassen maakte zijn rentree bij Ajax en was een van de doelpuntenmakers in een opnieuw lege Johan Cruijff Arena.

Dusan Tadic zette Ajax al na vier minuten op voorsprong met een prachtig schot. De club uit Friesland was voorafgaand aan het duel met Ajax nog ongeslagen maar wist dus meteen dat het vol aan de bak moest tegen een dominant spelend Ajax. Dat deed het na twintig minuten spelen en daarbij had Henk Veerman de gelijkmaker moeten scoren maar hij zag hoe Onana met een uiterste krachtsinspanning redding wist te brengen. Toch was het Ajax wat de score wist te verdubbelen maar had daarbij wel de hulp van de VAR nodig. Een voorzet van Tadic werd door Floranus ongelukkig tot corner verwerkt via zijn arm. De VAR trok aan de bel, Kuipers moest nog even op het scherm kijken en besloot Ajax een strafschop toe te kennen. Tadic maakte zijn tweede van de middag en niet veel later scoorde uitblinker Kudus de 3-1 met een bekeken schot. Na rust speelde Ajax, met oog op de komende ontmoeting met Liverpool, in een iets lager tempo en daar kwam de tegengoal uit. Henk Veerman reageerde alert en wist koelbloedig de 3-1 te scoren. Davy Klaassen mocht daarna van elf meter aanleggen nadat Traore onderuit werd getrokken door Kongolo. Hij schoot de penalty overtuigend in de kruising en gaf zijn rentree een mooie glans. De 5-1 van Antony was voor het doelsaldo prettig maar ook zeer fraai. De Braziliaan draaide de bal uiterst scherp langs doelman Mulder. Ajax beleefde dus een goede generale voor het treffen met Liverpool van aanstaande woensdag.

Ajax – Heerenveen 5-1 (3-1)

‘4 Tadic 1-0
’28 Tadic 2-0 (pen)
’35 Kudus 3-0
’66 Veerman 3-1
’72 Klaassen 4-1 (pen)
’87 Antony 5-1

Scheidsrechter: Kuipers
Gele kaarten: Martinez (Ajax), Kongolo, Van Hecke (Heerenveen)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, (/61 Sean Klaiber), Perr Schuurs, Daley Blind, (82 Lisandro Martinez), Nico Tagliafico, Mohammed Kudus, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Dusan Tadic, (/61 Antony), Lassina Traoré, (/82 Klaas-Jan Huntelaar), David Neres (/80 Quincy Promes),

Opstelling SC Heerenveen: Mulder, Floranus, Bochniewicz, Van Hecke, Dresevic, Woudenberg; Kongolo, (/81 Dewaele), Batista Meier, (/46 Nygren), Joey Veerman, Van Bergen, Veerman

Related posts

2 Comments

  1. EugAjax

    Goed Ajax gezien vooral eerste helft. Ik moet op mijn mening terugkomen. Klaassen is gewoon nog steeds beter als Van De Beek.

    Gelukkig geen Labyad meer en hopelijk ziet Ten Hag nu wat het beste voor Ajax is. Middenveld Klaassen Kudus en Gravenberch beviel me prima. Veel voetbal in.

    Nu nog een echte spits opleiden en het wordt nog eens wat met Ajax.

    PSV wordt overigens de grote concurrent In strijd om titel. Ajax heeft betere selectie en ook nog breder dus het zou afgang zijn als we het niet redden.

Comments are closed.