Jong Ajax wint van Jong AZ: 3-2

Jong Ajax heeft vrijdagavond de competitiewedstrijd tegen Jong AZ met 3-2 gewonnen. Ondanks dat de Ajacieden al snel met tien man kwamen te staan bleven de drie punten uiteindelijk toch in Amsterdam.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en een foutje in de verdediging van Jong Ajax werd direct afgestraft. Koopmeiners was er snel bij en schoot de bal hard achter Kotarski. Echter lang konden de gasten niet genieten want het was Llansana die uit een vrije trap de 1-1 in het doel kopte. Na een kleine 22 minuten spelen kwam Jong Ajax met tien man te staan nadat Jensen na natrappen met rood kon inrukken. De gasten uit Alkmaar roken hun kans, dwongen Jong Ajax terug in de eigen verdediging, maar kregen ook te maken met Brobbey. Een lange bal viel net over de Alkmaarse defensie, Brobbey worstelde zich richting doelman Evora en schoot hard binnen: 2-1. Vlak na rust was het opnieuw Brobbey die voor gevaar zorgde. De spits ging op de doelman af, werd in de ogen van scheidsrechter Bijl onrechtmatig gestopt en mocht vervolgens vanaf de stip zelf de 3-1 binnentikken. Jong AZ scoorde daarna nog de 3-2 maar daar bleef het uiteindelijk ook bij. Maandag wacht, wederom op de Toekomst, Jong FC Utrecht.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Rensch, Llansana, Kasanwirjo, Douglas, Regeer, Jensen, Mendez (79. Musampa), De Waal (70. Pinas), Brobbey, Giovanni (70. Hansen, (90+6. Martha)

 

Related posts