Ajax wedstrijden kijken vanuit het buitenland

Het eredivisieseizoen is gelukkig weer in volle gang! Het duurde even, maar nu zijn er weer wekelijks wedstrijden te zien. Het liefst kijkt iedereen natuurlijk alle wedstrijden, maar wellicht staat er ook een reisje naar het buitenland op de planning. Geen zorgen: er is gelukkig een manier waarop supporters ook vanuit het buitenland Ajax kunnen kijken.

Nu er geen supporters op de tribunes mogen zitten, zullen veel fans in het weekend voor de televisie zitten en de wedstrijden volgen via Fox Sports, Ziggo of de NPO. Als je in het buitenland bent, is dat net even lastiger. In het buitenland mogen de aanbieders van de Nederlandse eredivisie de wedstrijden niet zomaar uitzenden. Dat heeft te maken met de uitzendrechten: ze hebben alleen betaald voor de uitzendrechten binnen Nederland. In het buitenland zien gebruikers van diensten zoals Fox Sports en Ziggo daarom een geoblokkade. ‘Deze uitzending is niet beschikbaar op uw locatie / in uw land’, staat er dan in beeld.

Doen alsof je in Nederland bent
Toch kan je, als je graag de wedstrijden van Ajax wilt kijken, dit voor elkaar krijgen. Namelijk door te doen alsof je in Nederland. Kortom door je ‘virtuele locatie’ aan te passen naar Nederland, terwijl je in het buitenland bent. Maar hoe doe je zoiets? Met gebruik van een VPN kun je je virtuele locatie aanpassen. Een VPN past het IP-adres aan waarmee je herkend wordt op internet. En dat IP-adres is gekoppeld aan een locatie. Stel dat je je tijdens een van de wedstrijden van Ajax in Spanje bevindt, dan ziet bijvoorbeeld Fox Sports ook dat je in Spanje bent aan de hand van je IP-adres. Verbind je je VPN met een Nederlandse server, dan lijkt het voor Fox alsof je gewoon in Nederland bent.

Geen technische kennis nodig
Je hoeft voor het gebruiken van een VPN – een Virtual Private Network – geen technische achtergrond te hebben. Het enige wat je namelijk nodig hebt, is een (betaald of gratis) abonnement bij een VPN-aanbieder en een app of programma op het apparaat waarmee je de Ajax-wedstrijden wilt kijken. Die apps zijn overigens erg gebruiksvriendelijk. Zodra je deze hebt geïnstalleerd, spreekt alles redelijk voor zich. Belangrijk om de Nederlandse eredivisie te kunnen volgen, is dus wel dat je verbindt met een Nederlandse server.

De keuze is reuze
Er zijn heel veel verschillende VPN-aanbieders. Het is dus goed om je even te verdiepen in welke het beste bij jou past. Ze verschillen bijvoorbeeld in snelheid, beveiliging en of je het voor specifieke doelen kunt gebruiken, zoals het streamen van voetbalwedstrijden. VPNGids heeft verschillende aanbieders in één overzicht vergeleken. In de vergelijker kun je aangeven wat je belangrijk vindt aan een VPN, zodat de best passende aanbieders weergegeven worden. Zo kun je bijvoorbeeld ook aangeven dat je je VPN wilt bekijken voor Netflix, waarbij je dan ook het uitgebreidere Amerikaanse aanbod kunt zien.

Related posts