Balans opmaken nu rook opgetrokken is na sluiten transfermarkt

De transfermarkt is afgelopen nacht gesloten. Bij Ajax geen verrassende transfers in de laatste uren zoals dat in sommige eerdere jaren wel het geval was. Nu de rook opgetrokken is is het tijd de balans op te maken. Wat direct opvalt is dat er veel meer spelers, veelal op huurbasis, zijn vertrokken, als dat er aangetrokken zijn. Dit komt mede door het doorschuiven van jonge talenten zoals Timber uit de eigen jeugd.

Nieuw: Davy Klaassen (Werder Bremen), Antony (São Paulo), Maarten Stekelenburg (Everton), Mohammed Kudus (FC Nordsjaelland), Sean Klaiber (FC Utrecht)

Weg: Hakim Ziyech (Chelsea), Ryan Babel (Galatasaray, was gehuurd), Bruno Varela (Vitória SC, was gehuurd van Benfica), Benjamin van Leer (Sparta Rotterdam), Kik Pierie (FC Twente, verhuurd), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion), Sven Botman (Lille OSC), Danilo (FC Twente, verhuurd), Razvan Marin (Cagliari, verhuurd), Donny van de Beek (Manchester United), Lisandro Magallán (Crotone, verhuurd), Carel Eiting (Huddersfield Town), Sergiño Dest (FC Barcelona), Noa Lang (Club Brugge, verhuurd met verplichte optie tot koop)

Related posts

2 Comments

 1. EugAjax

  In Telegraaf hebben ze ook de bedragen erbij gezet

  Dan kan je mooie analyse maken of Ajax goede zaken heeft gedaan ook kijkende naar prijs kwaliteit verhouding.

  Antony vs Ziyech
  De kwaliteit van Antony is op dit moment nog minder dan die van Ziyech. Maar was Ziyech al zo goed op de leeftijd van Antony nu ? Dat denk ik niet. Antony zal een betere speler worden als zijn omtwikkeling zich zo door gaat zetten. Plus van 22 mln beide bedragen. Wat mij betreft dus goede deal

  Klaassen vs Beek
  Ik ben enorm fan van Klaassen. Beek is echter Klaassen ontgroeid. Vnl omdat hij veel meer wedstrijden op hoger niveau heeft gespeeld laatste jaren. Maar is het verschil super groot. Nee zeker niet. Klaassen heeft alles om weer de juiste verbindingsspeler te worden voor Ajax op het middenveld. Scorend vermogen zeker niet minder als Beek. Kwaliteitsverschil is zeker geen 30mln waard. Zeer goede deal voor Ajax

  Kudus vs Marin
  Ik ken Kudus niet goed nog. Maar de eerste indruk is dat hij een echte Ajax speler is. Weer een toekomstig succes van de Deense Ajax scout ? Daar lijkt het wel op. In ieder geval stukken beter als miskoop Marin..en dan nog een plus van 1mln. Zeer goed doorgeslecteerd van Ajax.

  Klaiber vs Dest.
  Onbergijpelijke aankoop m.i. Hier had een jeugdspeler achter Mazra moeten komen te staan. Is Mazra dan beter als Dest ? Iig vinden Barca en Bayern van niet…..in kwaliteit dus achteruit op deze positie, maar wel 16.5 mln In de plus.

  Dan miskoop Magellan weg voor 9mln en eigen jeugdspelers Botman, Lang en Veltman weg voor 16.5 mln. Dit laatste geeft aan dat Ajax focus moet verleggen naar meer eigen jeugd. De doorstroming daarvan. De grootste financiele klappers zijn gemaakt met eigen jongens en Ziyech. Dat maakt me meteen bezorgd voor de toekomst. Ik zie te weinig top Ajacieden in de organisatie.

  Mannen als Marco van Basten, Dennis Bergkamp, John van t Schip, Frank de Boer, Patrick Kluivert, Clarence Seedorf en ga zo maar door. Mannen die weten waar Ajax voor staat. Natuurlijk de eigen jeugd kan niet zonder ervaring van mannen als Tadic, Blind en Klaassen. Maar het is van zeer groot belang dat spelers als Brobbey, Unuvar, Timber etc veel speel tijd krijgen in de nabije toekomst.

  Aankopen zoals Antony en Kudus zijn wel voorbeelden van jeugdige voetballers die je moet aantrekken om elftal beter te maken of potentie te geven.

  Dus Overmars, Sar en Ten Hag. Jullie hebben een bepaalde afslag genomen die goed heeft uitgepakt. Zeer goed zelfs. Maar om laatste stuk je van de Europese puzzel te leggen (ver)leg je focus op wat ons aller Ajax zo beroemd en befaamd heeft gemaakt. De eigen jeugd. Want wie de jeugd heeft, heeft de Toekomst ?

Comments are closed.