There are no ads, please add some


Ajax houdt viertal Afrikaanse internationals uit voorzorg in Amsterdam

Ajax laat internationals Zakaria Labyad, Noussair Mazraoui (beiden Marokko), Mohammed Kudus (Ghana) en Lassina Traoré (Burkina Faso) uit voorzorg niet afreizen naar hun nationale ploeg, zo bevestigt een woordvoerder van Ajax tegenover AT5. De club wil niet dat het viertal naar gebieden gaat waar vanuit de Nederlandse overheid een oranje of rood reisadvies geldt vanwege het coronavirus. André Onana mag wel aansluiten bij zijn nationale ploeg, omdat Kameroen vrijdag zijn oefenwedstrijd tegen Japan speelt in Utrecht. Edson Álvarez is ook vrijgegeven, aangezien Mexico twee keer oefent in Nederland (woensdag tegen Oranje in Amsterdam en volgende week dinsdag tegen Algerije in Den Haag).

Marokko neemt het in oefenduels in hoofdstad Rabat op tegen Senegal (9 oktober) en Democratische Republiek Congo (13 oktober), Ghana speelt in het Turkse Antalya vriendschappelijk tegen Mali (9 oktober) en Qatar (12 oktober) en Burkina Faso oefent in Marokko tegen Democratische Republiek Congo (9 oktober) en Madagaskar (12 oktober).

Volgens de speciale coronaregels van de FIFA mag een club internationals verbieden om naar de nationale ploeg te reizen als de spelers bij thuiskomst langer dan vijf dagen in quarantaine moeten. De vier Afrikaanse internationals van Ajax zouden officieel tien dagen in quarantaine moeten als ze naar Marokko of Turkije zouden gaan.

Gerelateerde posts

3 reacties

  1. EugAjax

    Eens, alleen dan wel ironisch dat ze internationals afstaan aan Nederland en Kameroen die in Nederland spelen. Een land dat in buitenland overal wordt aangemerkt van Oranje tot donkerrood……..

Reageren is niet mogelijk.