Onherkenbaar Ajax verliest van FC Groningen: 1-0

Ajax heeft de eerste nederlaag van het seizoen te pakken na een 1-0 nederlaag tegen FC Groningen. De Ajacieden speelde een zeer slechte wedstrijd en de overwinning van FC Groningen was dan ook terecht.

In de eerste helft had Labyad de kans om Ajax op voorsprong te koppen maar Sergio Padt wist wel raad met de kopbal die recht op hem werd afgevuurd. Verder in de eerst helft kwam Ajax niet tot kansen en ook FC Groningen werd niet echt gevaarlijk. Buiten een schuiver van Ryan Gravenberch, die net langs de paal rolde, waren er weinig hoogtepunten te zien in de eerste helft. Na de rust was het FC Groningen wat de score opende. Onana had in eerste instantie nog een goed antwoord op het schot van Jørgen Strand Larsen, maar uit de rebound kon de debuterende Remco Blok de bal alsnog tegen de touwen schieten. Ajax leek nog niet wakker want het spel bleef stroperig en de thuisploeg had de wedstrijd onder controle. Toch had de 1-1 nog kunnen vallen maar geluk speelde ook niet mee bij Ajax. Nadat eerst Tadic op de lat kopte deed Huntelaar het kort daarna nog even over en zijn schot verdween ook via de lat achter het doel. De nederlaag bij FC Groningen betekende het eerste puntenverlies voor Ajax dit seizoen.

FC Groningen – Ajax 1-0 (0-0)

’49 Balk 1-0

Scheidsrechter: Higler
Toeschouwers: 0
Gele kaarten: Gravenberch (Ajax)

Opstelling FC Groningen: Padt; Dankerlui, Itakura, Dammers, Van Hintum; Matusiwa, El Messaoudi, Lundqvist, (/87 Poll),Van Kaam, (/90+7 Postema), Larsen, (/70 Joosten), Balk (/69 Hankouri)

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, (/77 Huntelaar), Timber, Blind, (/67 Martinez), Tagliafico; Álvarez, (/69 Ekkelenkamp), Promes, Gravenberch; Tadic, Labyad, (/69 Traore), Antony (/55 Neres)

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Wat was het weer slecht hadden de sterren geen zin jullie laten ons en de trainer wel voor lul staan mannen en ik denk dat ze bij Liverpool echt zitten te zweten 🙂

Comments are closed.