Ajax treft Liverpool, Atalanta en Midtjylland in groepsfase Champions League

Donderdagavond heeft in Genève de loting voor de groepsfase van de Champions League plaats gevonden. Ajax werd in groep D ingedeeld met Liverpool, Atalanta en FC Midtjylland. De eerste speelronde van het nieuwe Champions League-seizoen is op dinsdag 20 en woensdag 21 oktober. De groepsfase wordt afgesloten met wedstrijden op 8 en 9 december. Het definitieve speelschema volgt later.

Ajax trof Liverpool, Champions League-winnaar van 2019, twee keer eerder. Dat was in de Europa Cup I in het seizoen 1966/1967, toen er thuis op 7 december 1966, in de legendarische mistwedstrijd, met 5-1 werd gewonnen en uit met 2-2 werd gelijkgespeeld. Het Atalanta van Oranje-internationals Hans Hateboer en Marten de Roon maakt veel indruk in Italië, waar het in de laatste twee seizoenen derde werd. Bovendien werden vorig seizoen de kwartfinales van de Champions League gehaald. FC Midtjylland is de kampioen van Denemarken en debuteert in het belangrijkste Europese clubtoernooi.

 

Related posts