Donderdag loting groepsfase Champions League: Wie kan Ajax treffen?

Het nieuwe Champions League-seizoen 2020/21 gaat volgende maand weer van start. Donderdagmiddag 1 oktober om 17.00 uur is de loting in Genève. Ajax is ingedeeld in pot 2 en ontloopt daardoor verschillende grote clubs: Barcelona, Atlético Madrid, Manchester City, Manchester United, Shakhtar Donetsk, Borussia Dortmund en Chelsea. Nog niet alle deelnemers zijn bekend. Woensdag worden de laatste drie tickets verdeeld in de play-offs van de Champions League.

Ajax krijgt in de groepsfase hoe dan ook te maken met minimaal een loodzware tegenstander uit pot 1. Bayern München, Sevilla, Real Madrid, Liverpool, Juventus, Paris Saint-Germain, Zenit Sint-Petersburg en FC Porto zijn de mogelijke tegenstanders uit de zwaarste pot. De indeling van de potten is gebaseerd op de coëfficiëntenranglijst. Pot 1 bestaat uit de winnaars van de Champions League en Europa Legaue, plus de zes hoogst genoteerde clubs. Bij de loting kan een club geen andere club loten die in dezelfde competitie speelt. Een confrontatie tussen bijvoorbeeld Barcelona en Real Madrid is daardoor dus uitgesloten.

Voorlopige potindeling
Pot 1
Bayern München (Dui, winnaar Champions League)
Sevilla (Spa, winnaar Europa League)
Real Madrid (Spa)
Liverpool (Eng)
Juventus (Ita)
Paris Saint-Germain (Fra)
Zenit Sint-Petersburg (Rus)
FC Porto (Por)

Pot 2
Barcelona (Spa)
Atlético Madrid (Spa)
Manchester City (Eng)
Manchester United (Eng)
Shakhtar Donetsk (Oek)
Dortmund (Dui)
Chelsea (Eng)
AJAX

Pot 3
Dynamo Kiev (Oek)
RB Leipzig (Dui)
Internazionale (Ita)
Olympiakos Pireaus (Gri)
Lazio (Ita)
Atalanta (Ita)

Pot 4
Lokomotiv Moskou (Rus)
Olympique Marseille (Fra)
Club Brugge (Bel)
Borussia Mönchengladbach (Dui)
Istanbul Basaksehir (Tur)
Stade Rennes (Fra)
Ferencváros (Hon)

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Dat kunnen weer mooie potjes worden ik hoop op weer een mooie Champions League wedstrijden het is jammer dat de stemming makers niet welkom zijn maar ik wens alle Ajacieden veel succes.

Comments are closed.