Ajax trekt de stekker uit Ajax Cape Town en verkoopt aandelenbelang

Ajax verkoopt haar aandelen Ajax Cape Town aan de huidige minderheidsaandeelhouder, zo meldt de club via de officiële website. Ajax had een meerderheidsbelang van 51% van de aandelen sinds 1999 in bezit. De huidige minderheidsaandeelhouder zal de aandelen op uiterlijk 1 oktober ontvangen, aldus Ajax.

‘Na de strategische heroriëntatie, waar in februari 2020 melding van werd gemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers, is door Ajax geconcludeerd dat de ambities en resultaten in Amsterdam in te groot contrast staan met de ontwikkeling van de voetbalmarkt in Zuid-Afrika’, zo verklaart de club.

Ajax heeft de ambitie uitgesproken om structureel aan te haken bij de Europese top en in de afgelopen jaren is er in de Zuid-Afrikaanse markt onvoldoende talent voortgebracht van het niveau dat Ajax nastreeft. Bovendien ziet Ajax hier onvoldoende potentieel voor de toekomst. De club heeft de aandacht verlegd naar andere markten.

Related posts