Ajax kent weinig moeite met RKC: 3-0

Ajax heeft zondagmiddag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen met 3-0 gewonnen van RKC. Dusan Tadic, Zakaria Labyad en Lisandro Martinez wisten het net te vinden in de Johan Cruijff Arena. Bovendien werden twee treffers afgekeurd door arbiter Bas Nijhuis, die verdediger Luuk Wouters van RKC in de tweede helft met een rode kaart van het veld stuurde.

Ajax kende vanaf de eerste minuut weinig moeite met de bezoekers uit Waalwijk en voor de aanwezige toeschouwers in de Johan Cruijff Arena was het wachten op de eerste goal. Die viel al vrij snel want Dusan Tadic wist doelman Lamprou te verschalken met een halve omhaal. Niet veel later scoorde Ajax de 2-0 door Labyad maar hier stak de VAR een stokje voor. Lisandro Martinez zou voorafgaand aan het doelpunt een overtreding hebben gemaakt en dus ging dat feest niet door. Maar vlak voor rust wist Labyad alsnog het doel te vinden. Via een kluts mikte Labyad met zijn schouder de bal achter Lamprou. De VAR moest het uiteraard weer controleren maar kende het doelpunt toe. In de tweede helft ging de dadendrang van Ajax vrolijk door en scoorde Promes de 3-0, maar de VAR concludeerde dat Labyad de bal uit buitenspelpositie gaf op Promes dus werd ook deze treffer afgekeurd. Niet veel later werd arbiter Nijhuis teruggefloten door de VAR nadat hij RKC-speler Wouters een gele kaart had gegeven na een overtreding op Labyad. Na het bekijken van de beelden trok Nijhuis de rode kaart en kon Ajax verder tegen tien spelers van RKC. Ajax voerde de druk op, liet fraaie hoogstandjes zien (Kudus) maar wist nog maar een keer het net te vinden, maar dit was wel gelijk de mooiste treffer van de middag. Een snelle en fraaie combinatie door het hart van de verdediging werd een kwartier voor tijd afgerond door Martinez met het hoofd.

Ajax – RKC 3-0 (2-0)

’10 Tadic 1-0
’34 Labyad 2-0
’73 Martinez 3-0

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 11.948
Gele kaarten: Kudus (Ajax),
Rode kaarten: Wouters (RKC)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, Perr Schuurs, Daley Blind, (/79 Sergino Dest), Lisandro Martínez, Edson Álvarez, Quincy Promes, (/83 Klaas-Jan Huntelaar), Mohammed Kudus, Antony, (/70 David Neres), Zakaria Labyad, (/70 Lassina Traore), Dusan Tadic (/83 Noa Lang)

Opstelling RKC: Lamprou; Wouters, Touba, Meulensteen, Bakari; Anita, Tahiri, Olsak, (/86 H Mulder), Daneels, (/61 Sow), Stokkers, (/72 Lutonda), Efmorfidis (/61 El Haddouti),

Related posts