Live Ajax – RKC : Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zondag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma en daarin is RKC Waalwijk de tegenstander. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – RKC staat zondag voor de 24ste keer op het programma. De bezoekers uit Waalwijk wisten een keer te winnen en dat was in 1999 (1-2). Vorig seizoen won Ajax deze wedstrijd met 3-0 door doelpunten van Tadic, Traore en Huntelaar. In de voorbereiding speelde Ajax in de Johan Cruijff Arena een oefenwedstrijd tegen RKC en won die met 6-1. Ajax mist alleen Nico Tagliafico wegens zijn rode kaart van afgelopen zondag tegen Sparta.

Nijhuis fluit wedstrijd
Bas Nijhuis is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Nijhuis zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Strijker en Fikkert. Vierde official is Martens en Perez zal fungeren als VAR.

Martinez fit en vervangt Tagliafico
Lisandro Martinez is fit voor de wedstrijd en zal zeer waarschijnlijk de plek van de geschorste Nico Tagliafico innemen. Afgelopen zondag bleef Martinez aan de kant vanwege een lichte blessure. Aangezien Erik ten Hag beschikt over een fitte selectie is het afwachten hoe de voorhoede zal starten. David Neres is weer helemaal fit en kan samen met Antony voor gevaar zorgen vanaf de zijkant. Daarbij kan Dusan Tadic weer geposeerd worden als spits. ‘We weten dat Dusan daar uit de voeten kan, maar Zakaria Labyad en Lassina Traoré waren daar ook goed in de voorbereiding. Ons spel was verrassend en we hadden rendement. We zullen het zondag gaan zien’, aldus Ten Hag.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts