Overmars: ‘Spelers onder de indruk van Antony. Dat is mooi om te vernemen’

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is tot nu toe blij met hetgeen hij ziet van de Braziliaanse aanwinst Antony in de eerste maanden van Antony in Amsterdam. ‘We hadden dit gehoopt, maar niet verwacht. Het Braziliaanse druipt er wel vanaf bij hem. Hij is explosief, in de eerste tien meters razendsnel, maar moet ook diepte in zijn spel krijgen zonder bal’, aldus Overmars deze week in een uitgebreid VI-verhaal over Antony.

‘Over het rendement maak ik me geen zorgen. Ik denk dan ook weleens: toen ik negentien jaar was, had ik 34 wedstrijden voor Willem II gespeeld, en één goal. Een kopbal nota bene, tegen De Graafschap, tussen Hans Kraay junior en Ernie Brandts door. Met mijn ogen dicht. Dat geloof ik dus wel. We kijken naar groeipotentie.’

‘Het valt ook gewoon niet te voorspellen, maar een leuke referentie zijn voor mij altijd de medespelers. Dat ken ik van vroeger uit mijn eigen spelersperiode ook wel: na twee trainingen weet je wat iemand in zijn mars heeft. In Oostenrijk tijdens het trainingskamp sprak ik een paar spelers, die waren duidelijk onder de indruk. Dat is mooi om te vernemen.’

Related posts