‘Loting van vier thuisduels omgezet naar blok van drie’

Doordat een deel van de supporters aangaf niet mee te doen aan de loting is het oorspornkelijke blok van vier duels omgezet naar een blok van drie duels, zo meldt AjaxLife op haar website. Na afloop van de drie thuisduels zal er een evaluatie plaatsvinden tussen Ajax en de gemeente Amsterdam.

Ajax mag van de gemeente 15.800 supporters ontvangen, maar zo veel stoelen zijn er tijdens de eerste thuiswedstrijden nog niet bezet. het animo is zo laag dat alle inschrijvingen al over de eerste drie duels ingeloot kunnen worden. Na de wedstrijden tegen RKC, Vitesse en sc Heerenveen volgt een evaluatie van de club en gemeente Amsterdam.

‘Doordat een deel van de supporters aangaf niet mee te doen aan de loting, kan iedereen die wel meedeed één van de eerste drie thuiswedstrijden bezoeken. Na de eerste drie thuisduels volgt zoals gezegd een evaluatie, waarbij de ontwikkelingen op het gebied van coronabesmettingen niet worden vergeten. Dit alles zal gebeuren in nauw overleg met de gemeente en GGD. Gezondheid is en blijft prioriteit’, aldus de verklaring op AjaxLife.

Het is afwachten wat er uit de evaluatie komt van de gemeente Amsterdam, Ajax en de GGD. ‘Hopelijk kan een deel van de supporters bij de vierde thuiswedstrijd van het seizoen voor de tweede keer naar binnen en gaat de capaciteit opnieuw omhoog. Dit laatste is natuurlijk het ideale scenario, waarbij we nu totaal niet kunnen voorspellen of dit ideaalplaatje straks nog realistisch is. Voor wedstrijden waarbij supporters en zakelijke relaties niet naar binnen kunnen, wordt op een later moment compensatie aangeboden.’

Related posts