There are no ads, please add some


Live Sparta – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax begint zondag aan het nieuwe seizoen en zal dat doen met een uitwedstrijd tegen Sparta. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen. Sparta – Ajax begint zondag om 14;30 uur.

Karakteristieken
Sparta – Ajax staat voor de 54ste keer op het programma waarbij Ajax 24 keer met een zege van het veld stapte en Sparta 18 keer. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 1-4 overwinning voor Ajax. Niet veel later werd de competitie vroegtijdig gestopt en werd Ajax uiteindelijk uitgeroepen tot nummer één, Sparta eindigde op de elfde plaats.

Kamphuis fluit wedstrijd op Het Kasteel
Jochem Kamphuis is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Kamphuis wordt geassisteerd door de assistent-arbiters Van Dongen en Balder. Vierde official is Perez en Martens zal fungeren als VAR.

Blind terug in wedstrijdselectie, Martinez twijfelgeval
Daley Blind is fit genoeg om aan de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam te beginnen en is dan ook door trainer Erik ten Hag opgenomen in de wedstrijdselectie. Verder kan Ten Hag beschikken over een fitte selectie waarbij alleen achter de naam van Martinez nog een vraagteken staat. ‘Hij heeft twee dagen niet meegetraind en is een twijfelgeval voor zondag. Devyne Rensch heeft ook twee dagen niet meegetraind, maar ik verwacht dat hij morgen weer aansluit’. Over de rentree van Daley Blind liet Ten Hag het volgende weten op de persconferentie. ‘Het gaat goed met Daley, hij is inzetbaar zondag. We weten dat hij safe is, het kastje is zijn bescherming, that’s it. Hij kijkt er zelf positief en met vertrouwen naar, dus wij ook. Er is extra onderzoek geweest en de resultaten daarvan zijn bevredigend’.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Gerelateerde posts