VI: ‘Ajax wil Eiting dit seizoen verhuren’

Een tijdelijk vertrek van Carel Eiting lijkt aanstaande, zo meldt Voetbal International. De 22-jarige Eiting, die in de voorbije jaren tot 31 duels voor de hoofdmacht van Ajax kwam, heeft nog een tweejarig contract in Amsterdam. Vanuit de club is de wens voor een verhuur, zodat de middenvelder een lange serie wedstrijden in actie kan komen. Enkele weken geleden wist Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf al te melden dat een vertrek van Eiting aan staande is. Verweij ging echter uit van verkoop en daarvan lijkt dus geen sprake. PEC Zwolle lijkt een van de Eredvisie-clubs die de middenvelder graag wil binnen halen.

Na  blessureleed in het afgelopen seizoen is Eiting nu al langere tijd topfit, maar door de hevige concurrentie op het middenveld moet hij genoegen nemen met invalbeurten. Eiting moet zeker niet weg bij Ajax, maar op jacht naar wekelijkse speelminuten is een verhuurperiode wel de wenselijke oplossing.

In januari liet Eiting al doorschemeren geen zin te hebben in nog een jaar Jong Ajax. Vorig jaar toonde Sampdoria nog interesse in Eiting, die momenteel op de radar staat van meerdere Eredivisie-clubs. De middenvelder speelde sinds zijn debuut in de hoofdmacht (in het seizoen 2016/17) ook 61 duels voor Jong Ajax.

Related posts