Sport: ‘Suárez gaat niet naar Ajax maar mikt op toptransfer’

Het leek allemaal zo mooi maar Luis Suárez is niet van plan om deze zomer terug te keren bij Ajax, zo schrijft althans het Spaanse Sport. De 33-jarigeSuárez heeft van de nieuwe Barcelona-trainer Ronald Koeman te horen gekregen dat hij niet voorkomt in de toekomstplannen, waardoor een zomers vertrek voor de hand ligt. Ondanks dat Suárez nog altijd ‘sterke verbondenheid’ voelt met Ajax, is een rentree op de Nederlandse velden momenteel echter niet aan de orde, volgens Sport.

De naam van Suárez wordt afgelopen week sterk gelinkt aan een overstap naar Ajax. Ajax zou zelfs al geïnformeerd hebben bij Barcelona én de entourage van de Uruguayaanse spits. Aanvankelijk kreeg Overmars te horen dat Suárez nog bij Barcelona wilde blijven, maar nu hij geen deel uitmaakt van de plannen in Catalonië mikt hij op ‘andere competities’, aldus de Spaanse media. De Telegraaf schreef vorige week al dat het voor Ajax een uiterst ingewikkelde operatie zou worden om Suárez terug te halen, alleen al vanwege zijn forse salaris. Een ruildeal waarbij wellicht Donny van de Beek en/of Nico Tagliafico zou worden betrokken leek nog een transfer mogelijk te maken maar volgens de Spaanse media gaat dit dus niet door.

Related posts