‘Dennis Johnsen vertrekt naar Italiaanse Venezia’

Dennis Johnsen gaat Ajax verlaten voor een avontuur in Italië bij Venezia, zo meldt althans Lorenzo Buconi, een Italiaanse journalist in dienst van transferexpert Gianluca Di Marzio. De club uit Venetië eindigde het afgelopen seizoen in de Serie B op de elfde plaats. Bij Ajax wist Johnsen zich de afgelopen seizoenen niet in de basis te spelen. Ajax nam Johnsen in 2017 voor 2,5 miljoen euro over van sc Heerenveen, dat hem op zijn beurt twee jaar eerder had weggehaald bij het Noorse Rosenborg BK. De voormalig jeugdinternational van Noorwegen werd tweemaal verhuurd: aan sc Heerenveen en PEC Zwolle.

Aangezien zijn contract nog slechts één seizoen doorliep lag het niet voor de hand dat Johnsen wederom verhuurd zou worden. Naar verluidt was ook Willem II geïnteresseerd, maar de 22-jarige Noorse vleugelaanvaller kiest voor Venezia. Johnsen speelde slechts vijf keer in de hoofdmacht van Ajax. Voor Jong Ajax kwam hij tot 9 doelpunten en 11 assists in 41 officiële wedstrijden.

Related posts