Ajax wint nipt van Hertha, Neres maakt rentree, Blind valt uit

Ajax heeft ook de zesde oefenwedstrijd in winst weten om te zetten al was het allemaal niet hoogstaand in de Johan Cruijff Arena. Hertha BSC werd uiteindelijk met 1-0 verslagen. Een mooi moment was de rentree van David Neres in de tweede helft, maar ook zat de schrik er even goed in nadat Daley Blind weer vanuit het niets ging zitten en daarop gelijk het veld verliet.

Ajax begon, net als in de vorige oefenwedstrijden, met veel lef en aanvallend voetbal aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een voorsprong. Zakaria Labyad nam net buiten de zestien een vrije trap en ondanks dat de bal van richting werd veranderd scoorde Labyad opnieuw voor Ajax. Na een klein half uur zakte Ajax iets in maar was Hertha niet bij machte om gevaarlijk te worden. Dit was met name ook te danken aan Perr Schuurs die een ijzersterke wedstrijd speelde.

In de tweede helft bracht trainer Labadia een compleet nieuw elftal in het veld en waren beide elftallen meer aan elkaar gewaagd. Edson Alvarez leek met een kopbal de 2-0 te maken maar hij stond uiteindelijk buitenspel. Ondanks dat er niet veel publiek aanwezig was gingen de handen toch luid en duidelijk op elkaar toen David Neres in de 70ste minuut zijn rentree maakte en maatje Antony kwam vervangen. Niet veel later zat de schrik er even goed in want Daley Blind ging uit het niets weer liggen op het gras en wees naar zijn borst. Blind werd meteen gewisseld en er viel een stilte in het stadion waar uiteindelijk ook niet meer werd gescoord. Aanstaande zaterdag speelt Ajax opnieuw een oefenwedstrijd en dan komt Eintracht Frankfurt naar de Johan Cruijff Arena.

Opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Sergino Dest, Perr Schuurs, Daley Blind (79. Devyne Rensch), Nico Tagliafico, Edson Álvarez, Donny van de Beek, Mohammed Kudus, Antony (72. David Neres), Zakaria Labyad (72. Klaas-Jan Huntelaar), Dusan Tadic

Related posts