Ten Hag: ‘Er is niks waar van geruchten, maar als Suárez wil komen… graag’

Afgelopen week werden de geruchten met de dag sterker dat Luis Suarez wellicht terugkeert bij Ajax. Suarez zou van de nieuwbakken Barca-coach Ronald Koeman mogen vertrekken. Volgens Erik ten Hag is Ajax echter niet bezig met het binnenhalen van Suárez. ‘Er is niks waar van die geruchten, maar als Suárez wil komen… graag’, aldus Ten Hag tijdens de persdag, geciteerd door Voetbal International. De naam van de Uruguayaan is gevallen bij Ajax en hij is dan ook zeker welkom, maar het is volgens de oefenmeester geen ’thema’ binnen de club.

‘Je zoekt altijd middelen om je elftal te versterken. Natuurlijk hebben we het erover gehad, maar het is geen thema nu. Je hebt momenten waarop een speler vertrekt en je een vervanger moet halen, maar er zijn ook spelers die direct voor een grote impuls zorgen. Suárez hoort bij die laatste categorie.’

Linksback
Eerder werd ook gezegd dat een linksback gezocht werd maar ook dat is naar de achtergrond geschoven.  ‘Als we er een vinden, moet hij concurreren met Tagliafico. En Tagliafico is in mijn ogen heel goed. Soms zit je in een fase dat je moet voorinvesteren. Nu denk ik niet dat dat hoeft. Gezien de situatie in de voetbalwereld, maar ook door de selectie. De positie is misschien dun bezet, maar we hebben wel opties met Martínez en Blind. Laat het maar 6 oktober zijn met deze selectie, dan is alles gedekt.’

Vertrekwens Van de Beek
Ten Hag houdt wel degelijk rekening met een vertrek van Donny van de Beek, zo laat hij weten. Sterker nog: ten Hag past zijn keuzes tijdens trainingen en oefenduels aan op een mogelijk  vertrek van de middenvelder, zo geeft ten hag openlijk toe.  ‘Donny van de Beek maakt tijdens trainingen en wedstrijden niet automatisch deel uit van de basiself. Ik houd er geen rekening mee dat hij vertrekt, maar het is wel duidelijk dat er bij hem sprake is van een vertrekwens. Ik heb open met Donny besproken waarom ik tot deze keuzes kom. Ik moet ook rekening houden met zijn belangen, maar andersom ook.’

Related posts