Standbeeld Johan Cruijff eindelijk onthuld; “Hij heeft altijd van jullie gehouden”

Bij de hoofdingang van de Johan Cruiff Arena is het standbeeld van Johan Cruijff onthuld. De maker van het beeld van Bobby Haarms, Hans Jouta, was uit vele kunstenaars gekozen om het beeld van Johan te maken. De oorspronkelijke onthulling kon op de geboortedag van de grootmeester in verband met Corona niet doorgaan. Onder andere Frank Rijkaard hield een toespraak waarin hij zei: ”Wat een mooi moment om hier te staan. Ik sta hier namens ambassadeur van de Johan Cruijff Foundation en de familie. Door dit standbeeld wordt het nog duidelijker: dít is de Johan Cruijff Arena. Voor Johan, de man die een heel grote bijdrage heeft geleverd aan de club en het Nederlandse voetbal”. Jordi Cruijff liet via een videoboodschap weten ontzettend trots te zijn: ”Een heel grote eer. Met name omdat het uit het hart van de supporters komt. Ik denk dat mijn vader super trots op jullie als supporters zou zijn. Hij heeft altijd van jullie gehouden. Een standbeeld is voor altijd. Geweldig, emotioneel en een heel grote eer. Als je erlangs loopt, zie je Johan Cruijff staan.” Mede door de gulle giften van de Ajaxsupporters staat Johan trots naast de Johan Cruiff Arena.

Related posts

2 Comments

  1. De Nees

    Hoofd is erg goed gelukt, rest lijkt me ook maar moet nog zelf in echie zien. Ziet i.e.g. op eerste oog goed uit. Voor onze St. Johan.????

  2. -buitenkantje rechts-

    Prachtige pose en mooie woorden van Frank Rijkaard. Ik wil de supporters bedanken voor hun inspanningen om dit mogelijk te maken.

Comments are closed.