Pot 2 CL-league loting lonkt voor Ajax na winst Sevilla van Europa League

Sevilla behaalde vanavond de Europa League door in de finale met 3-2 te winnen van Inter. De  winst van Sevilla betekent indirect ook een opsteker voor Ajax dat dankzij het Spaanse succes kans houdt op een plek in Pot 2 voor de loting voor de groepsfase van de Champions League. Daarmee zou Ajax de nodige grootmachten ontlopen.

Sevilla plaatste zich (overigens net als Internazionale) al via de eigen competitie voor het komende Champions League-seizoen en zou bij de loting op 1 oktober in Pot 2 zitten. Door de Europa League-eindzege schuift Sevilla door naar Pot 1. De plek in Pot 2, waarin verder ook teams als Barcelona, Manchester City en Manchester United zitten, wordt nu overgenomen door Ajax. Ajax stroomt door uit Pot 3. Definitief is het nog niet want wanneer Benfica zich via de play-offronde weet te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League, keert Ajax weer terug naar Pot 3 en gaan de Portugezen Pot 2 in. Als Inter vrijdagavond de Europa League had gewonnen, had al vastgestaan dat Ajax bij de loting in Pot 3 zou verschijnen.

Related posts