‘Koeman wil na aanstelling bij Barcelona meteen Van de Beek ophalen bij Ajax’

Alles wijst erop dat Ronald Koeman de nieuwe trainer van Barcelona wordt. De huidige bondscoach van Oranje is volgens diverse media in onderhandelingen met de Catalanen om de opvolger van trainer Quique Setién te worden. Volgens Le 10 Sport zal Koeman direct na zijn aanstelling Donny van de Beek wil wegkapen bij Ajax. Van de Beek zou het middenveld van Barcelona, dat het afgelopen seizoen onder Setién matig presteerde, van nieuwe impulsen moeten voorzien.

Van de Beek werd vorig jaar al in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid.  Real bereikte begin dit jaar zelfs overeenstemming met Ajax over een transfersom van vijftig miljoen euro. Door de coronacrisis besloot de Koninklijke echter om de transfer af te laten ketsen.

Begin juni kwam Manchester United in beeld. The Red Devils zouden bereid zijn om aan de vraagprijs van vijftig miljoen euro te voldoen, waardoor niets een overgang meer in de weg leek te kunnen staan. Manchester United besloot in de maanden die volgde echter niet door te pakken, waardoor Van de Beek met Ajax aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen. Van de Beek ligt nog twee seizoenen vast.

Related posts

2 Comments

  1. De Nees

    Kon niet echt een peil trekken op Koeman als bondscoach. Begon keer op keer met een rare basisopstelling (de Roon?) om dan de boel na rust weer in het gareel te krijgen. Weet niet wat het is met onze bondscoaches want als je in 50 jaar maar 1 keer een toernooi wint, terwijl we nagenoeg elke generatie minstens 3-4 wereldspelers hebben? D’r klopt iets niet met onze coaches. Halen niet het maximale uit Oranje, vast argumenten genoeg waar het mis ging, maar linksom of rechtsom over 50 jaar, met onze nagenoeg constante kwaliteit is Oranje een underachiever. Op een toernooi 7 wedstrijden binnen 4 weken op topniveau? Je kan niet 7x oogstrelend voetbal najagen. Afbraakvoetbal zal het niet worden, zit niet in onze DNA maar iets meer zakelijkheid zou niet verkeerd zijn. Een toernooi is andere koek, mooi en attractief doen we wel weer bij de clubs. Hoop dat de volgende bondscoach het licht ziet wat een toernooi vraagt. Succes Koeman bij Barca.

Comments are closed.