Vertonghen onderweg naar Benfica; vandaag medische keuring

Niet Ajax of een Italiaanse club, maar wèl Portugal; Jan Vertonghen (33) zet zijn carrière voort bij Benfica. De ex-Ajacied wordt vandaag medisch getest en tekent als alles goed gaat morgen een driejarig contract, zo meldt Het Laatste Nieuws. Voor morgen staat de presentatie gepland. Vertonghen mocht transfervrij vertrekken bij Tottenham Hotspur en werd enige tijd geleden nadrukkelijk in verband gebracht met Ajax. Uiteindelijk ketste de transfer af, mede omdat Vertonghen geen zin had te moeten concurreren met vriend Daley Blind om de plek links centraal achterin bij Ajax. 

Lange tijd leek het erop dat Vertonghen naar de Serie A zou verkassen. Onder meer Internazionale, Napoli en AS Roma zouden geïnteresseerd zijn geweest. Verder werden ook Valencia, Sevilla en Manchester City geregeld genoemd.

Benfica eindigde het afgelopen seizoen in Portugal als nummer twee en wil richting het nieuwe seizoen fors gaan investeren, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De Portugezen spelen binnenkort in de voorronde van de Champions League en moeten twee rondes zien te overleven om zich te plaatsen.

Vertonghen speelde sinds 2012 bij Tottenham Hotspur en vertrekt daar nu transfervrij. Een terugkeer naar Ajax werd geregeld benoemd, maar een echte serieuze optie leek dat nooit. De Belg wil bij Ajax niet concurreren met zijn goede vriend Daley Blind en bovendien gaf directeur voetbalzaken Marc Overmars al aan dat de komst van Vertonghen niet aan de orde was. Bovendien heeft Vertonghen de ambitie om nog een avontuur mee te maken in een ander land.

Related posts