Ajax met uitblinker Labyad ruim langs FC Utrecht: 5-1 (Incl. foto’s)

Ajax heeft donderdagavond zijn tweede oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ruim gewonnen. In een bloedhete Arena werd FC Utrecht met 5-1 verslagen. Zonder de geblesseerde André Onana, Dusan Tadic en aanwinst Mohammed Kudus (werkvergunning) maakte Ajax vooral voor rust een goede indruk in de Johan Cruijff ArenA, waar 2770 fans aanwezig waren. Ajax mocht 4500 supporters toelaten. Alle Ajax-treffers vielen in de eerste helft. Zakaria Labyad was de grote uitblinker aan Ajax-zijde met drie treffers. Labyad speelde alleen de eerste helft. Hij opende de score en verzilverde ook twee vrije trappen.

Bij Ajax ontbraken naast Tadic ook Klaas-Jan Huntelaar en Carel Eiting met lichte klachten. David Neres heeft na negen maanden afwezigheid nog even tijd nodig. „We moeten het nog even bekijken maar ik verwacht dat ze bijna allemaal zaterdag mee op trainingskamp naar Oostenrijk gaan”, zei Ten Hag.

Bij een voorsprong van 5-0 bij rust wisselde trainer Erik Ten Hag in de rust negen veldspelers. Alleen Noa Lang bleef tot de 75e minuut op het speelveld  Na rust kregen bij Ajax talenten als Sontje Hansen, Devyne Rensch, Kenneth Taylor, Jurriën Timber en Naci Ünüvar een kans. Zij wisten FC Utrecht niet zo in verlegenheid te brengen als in de eerste helft. Othmane Boussaid bepaalde namens FC Utrecht met een fraaie treffer de eindstand (5-1).

Ajax vertrekt zaterdag naar Oostenrijk voor een trainingskamp. Ajax oefent daar tegen Wolfsberger AC (18 augustus) en Red Bull Salzburg (25 augustus).