Ajax hoopt bij seizoensstart 9000 supporters toe te mogen laten

Gisteren werd Ajax – RKC Waaalwijk (6-1 winst) in een lege Johan Cruijff ArenA gespeeld. Tegen FC Utrecht mogen er 4500 supporters toegelaten worden in het stadion. Ajax heeft een plan ingediend om bij de start van de competitie zo’n 9000 supporters op de tribunes toe te kunnen laten.

“We hebben ruim van tevoren een plan ingediend om te mogen spelen met zo’n 9000 supporters op de tribunes. De feedback vanuit de gemeente duurde iets langer, waardoor we in tijdnood kwamen met onze organisatie en moesten besluiten om voor lege tribunes te spelen,” aldus Edwin van der Sar tegenover Fox Sports. “Daarop hebben we een nieuw plan gemaakt en op basis hiervan mogen er bij Ajax – FC Utrecht 4500 supporters naar binnen. Maar het liefst hadden we zaterdag – want met passen en meten lukt dat – al een begin gemaakt met het toewerken naar 9000 aanwezige Ajacieden op de tribunes”.

Van der Sar wil zich niet uitlaten over burgemeester Femke Halsema. “Ik denk dat we een goede burgemeester hebben. En ik begrijp best dat er in Amsterdam meer zaken spelen. Er staat niets in de boeken geschreven, dus je moet handelen naar de geest en hopen dat je de goede beslissingen kunt nemen.”

Van der Sar ging ook nog even in op het protest dat AZ ingediend heeft bij de UEFA om zo alsnog de eerste plaats en daarmee het rechstreeks Champions League ticket af te dwingen. “De KNVB heeft een duidelijke motivatie gestuurd richting de UEFA. Hoe vaak wil je het horen? Nee, wij worden niet nerveus.”

Related posts