Johan Cruijff Arena in top tien beste stadions ter wereld

De Johan Cruijff Arena is door experts van Football Annual, van de publicatie Brand Finance opgenomen in de top 10 van beste stadions ter wereld. Analytici hebben een model gemaakt op basis waarvan heel veel stadions verspreid over de wereld zijn beoordeeld. De JC Arena staat op dit lijstje als nummer tien en dat is een prachtige klassering.

Stadions krijgen punten op het gebied van ‘matchday experience’ (uitzicht, geluid, ruimte en bereikbaarheid van tribunes), aantrekkelijkheid voor sponsoren en tv-zenders, plus iets als impact waarbij invloed en lawaai vanaf de tribunes wordt gemeten.

De ArenA heeft sinds de opening in  1996 een flinke metamorfose ondergaan. De laatste jaren werd het van een kale betonkolos een echt Ajax-stadion. Het plaatsen van nieuwe, rode stoeltjes, het dempen van grachten en het dicht bouwen van de hoeken met rode stoeltjes en tribunes tot aan het veld. Het stadion kreeg daarmee ook de uitstraling die hoort bij de club.

Hieronder de top tien waarbij te zien is dat Ajax een aantal historische stadions achter zich laat.

Related posts