‘Ajax meldt zich in Brazilië voor transfervrije Porozo’

Ajax is in de markt voor de twintigjarige verdediger Jackson Porozo uit Ecuador, zo weet het Spaanse AS vandaag te melden. Porozo zou volgens het Spaanse medium ook in de belangstelling staan van Club Brugge, Real Valladolid, Getafe en SS Lazio. In 2019 werd Porozo ook al eens in verband gebracht met Ajax, dat destijds 3,5 miljoen euro zou hebben geboden. Porozo zou toen alleen naar Ajax gewild hebben maar Ajax verkoos toen uiteindelijk Edson Álvarez boven hem.

Porozo maakte twee jaar geleden de overstap van Manta FC naar de Braziliaanse grootmacht Santos. Omdat hij naar Europa wil, weigert hij zijn contract te verlengen. Vanaf zaterdag 8 augustus is hij officieel transfervrij waardoor meerdere clubs zich momenteel verdringen om de handtekening van de twintigjarige verdediger.

Real Valladolid heeft volgens AS de beste papieren, maar Porozo ‘bestudeert’ ook aanbiedingen uit Nederland, België en Italië. Ajax en Club Brugge zouden volgens de Spaanse sportkrant via een tussenpersoon een aanbieding hebben neergelegd bij Porozo. De Belgische club zou echter eerst een speler moeten verkopen voor de Ecuadoraan kan worden binnengehaald.

De lange verdediger is nog geen vast onderdeel van de hoofdmacht van Santos, maar speelde al wel één interland voor Ecuador. Nadeel is dat Porozo speelt voor Santos. Ajax en Santos lagen eerder dit jaar nog in de clinch rond de transfer van toptalent Giovanni.

Related posts