VI: ‘Ajax mengt zich in strijd om Deens toptalent Jeppe Kjær Jensen(16)

Als we Voetbal International mogen geloven gaat Ajax zich mengen in de strijd om de zestienjarige Deense aanvallende middenvelder Jeppe Kjær Jensen. De jongeling baart in eigen land opzien bij AC Horsens. Het talent debuteerde op zijn zestiende verjaardag op het hoogste niveau in Denemarken. Hij geldt als de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van de Superligaen, het hoogste niveau van Denemarken. Jensen kwam tot dusver tot negen wedstrijden in het eerste van AC Horsens, waarin hij een keer scoorde en drie assists afleverde. De doorbraak van Kjær zorgt voor belangstelling van meerdere Europese topclubs waaronder dus Ajax.

Southampton, waar hij twee jaar geleden al op stage was, Chelsea en Juventus worden genoemd. Maar volgens Voetbal International is het goed mogelijk dat Ajax zich gaat mengen in de strijd om Kjær. ‘Ajax heeft goede contacten met het Deense managementbureau Sport in People, dat zijn belangen behartigt. Volgens Deense media heeft Ajax al met twee vertegenwoordigers van AC Horsens over Kjær gesproken. Kjær wordt gekenmerkt als is een technisch begaafde voetballer met een goed overzicht en veel creativiteit, maar ook snelheid.

Related posts