Wim Suurbier op 75-jarige leeftijd overleden

Een zeer triest bericht want Willem Suurbier is op 75-jarige leeftijd overleden. Suurbier was een van de belangrijke spelers in de glorietijd van Ajax in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Hij speelde tussen 1964 en 1977 509 officiële wedstrijden voor Ajax en won in die tijd onder meer drie keer de Europacup I, één keer het WK voor clubs en zeven keer de landstitel. 

In 1977 verruilde Suurbier Ajax voor Schalke 04 en droeg nadien ook nog het shirt van FC Metz, Los Angeles Aztecs, Sparta Rotterdam, San Jose Earthquakes, Golden Bay Earthquakes en Tampa Bay Rowdies. Nadien was Willem een graag geziene gast op de BBQ van Kale en Kokkie en werd zijn aanwezigheid zeer op prijs gesteld. Namens de redactie wensen wij alle familieleden en bekenden heel veel sterkte bij dit grote verlies.

Rust zacht Willem.

Related posts

1 Comment

  1. De Nees

    Die generatie heeft de ware definitie neergelegd voor Godenzonen, met holy St. Johan voorop.
    Wat een mooi figuur was je Wim, een ras Amsterdammer. Gelukkig geen lang lijdensweg voor je, je gaat gewoon weer terug naar huis, de dood kent de ziel niet.
    Het ga je goed daarboven en geef nog ’s een mooie voorzet op Johan.
    ???

Comments are closed.