BILD: ‘Ajax maakt werk van Davy Klaassen en bereidt bod van 8-9 miljoen voor’

Ajax werkt aan de terugkeer van Davy Klaassen, zo meldt BILD donderdag. Volgens het Duitse medium gaat directeur voetbalzaken Marc Overmars een bod van acht tot negen miljoen euro uitbrengen op de 27-jarige middenvelder van Werder Bremen. De Bundesliga-club verzekerde zich deze week van lijfsbehoud, maar desondanks zou de Oranje-international open staan voor een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA.

Klaassen wordt al enkele maanden in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax. Hij zou gezien worden als de vervanger van Donny van de Beek, die zijn laatste wedstrijd voor de club lijkt te hebben gespeeld en in verband wordt gebracht met Real Madrid en Manchester United.

Klaassen verliet Ajax in 2017 als aanvoerder. Hij werd voor 27 miljoen euro overgenomen door Everton. In Engeland kwam de zestienvoudig international geen moment uit de verf. Na het vertrek van Ronald Koeman als manager belandde Klaassen op een zijspoor, waarna hij al na een seizoen vertrok uit Liverpool. Werder Bremen telde 13,5 miljoen euro voor hem neer en bij de Duitse club, waar zijn contract doorloopt tot medio 2022, groeide hij uit tot een van de dragende krachten. In twee seizoenen kwam hij tot 66 wedstrijden en 12 doelpunten in de Bundesliga.

Ajax versterkte zich voor komend seizoen eerder al met de Braziliaanse buitenspeler Antony en doelman Maarten Stekelenburg terug te halen. Woensdag berichtten diverse media dat Ajax zijn pijlen heeft gericht op Pierre-Emile Höjbjerg. De 24-jarige middenvelder heeft bij Southampton een contract tot volgend jaar en weigert een nieuwe verbintenis te ondertekenen. Ook Tottenham Hotspur en Everton zouden hem in het vizier hebben.

Related posts

1 Comment

Comments are closed.