AZ plaatst potentiële bom en overweegt naar het CAS te stappen

Het zit ze in Alkmaar behoorlijk dwars dat de KNVB heeft besloten dat Ajax het Champions League-ticket krijgt en AZ het moet doen met de voorronde. De Alkmaarders vinden nog steeds dat zij recht hebben op het beste Champions League-ticket en overwegen nu zelfs naar het sporttribunaal CAS te stappen.

AZ meent dat de KNVB ten onrechte de reguliere ranglijst heeft gebruikt voor het toewijzen van Europese tickets en stelt dat het op basis van ‘objectiviteit, transparantie en non-discriminatie’ eerlijker is om onderling resultaat te gebruiken. Zoals bekend won AZ twee keer van Ajax, stond men bij het beëindigen van de competitie in punten gelijk, maar had Ajax een beter doelsaldo. Karim Aachboun, tot voor kort juridisch adviseur van AZ, heeft nu plannen om naar het CAS te stappen voor een spoedprocedure. ‘Gudde heeft gelogen tegen de UEFA  en het voetbalpubliek, althans, Gudde heeft de UEFA verkeerd voorgelicht.Het is namelijk zo dat onderling resultaat objectiever is dan doelsaldo. Maar in plaats van die UEFA-richtlijnen te volgen, valt de KNVB terug op doelsaldo, uit artikel 17 van het reglement. Dat deugt niet. Gudde is hierdoor ongeloofwaardig als KNVB-directeur’. Op 3 augustus neemt de UEFA een beslissing over de Europese inschrijvingen voor volgend seizoen. Mocht die beslissing in het nadeel zijn van AZ, dan overweegt de club naar het CAS te stappen voor een spoedprocedure.

Bron: Volkskrant

Related posts

1 Comment

  1. El Pistolero

    Kansloze missie. Het Cas is vergelijkbaar met de Hoge Raad in NL en daar kan je dus uitsluitend terecht voor een cassatieberoep. In een cassatieberoep wordt niet inhoudelijk naar de zaak gekeken, maar uitsluitend of de juiste procedure is gevolgd. En daar kan geen enkele twijfel over bestaan omdat in de KNVB reglementen duidelijk staat dat de KNVB gerechtigd is een besluit te nemen als wedstrijden door de overheid worden verboden en niet op een later tijdstip kunnen worden ingehaald. Hoewel de KNVB dat niet verplicht is, heeft de bond het CL ticket aan Ajax toegekend op basis van de reglementen, waarin staat dat het doelsaldo bij een gelijke stand de doorslag geeft. Dat AZ dat niet objectief vindt, is niet relevant omdat dat een inhoudelijk argument is en het CAS uitsluitend naar de besluitvorming kijkt en niet naar het besluit zelf. Om diezelfde reden zijn ook Cambuur, Graafschap en Utrecht met een kluitje in het riet gestuurd. De enige kans om het besluit van de KNVB aan te vechten, is via een bodemprocedure, maar dat gaat zo lang duren dat de uitspraak pas plaats zal vinden als het seizoen al beëindigd is.

Comments are closed.