KNVB: ‘Juichen in het stadion kan supporters drie maanden stadionverbod opleveren’

Het is nog steeds de vraag van hoe en wanneer er weer toeschouwers aanwezigen mogen zijn bij wedstrijden in het betaalde voetbal. Echter heeft de KNVB al enkele richtlijnen op papier gezet en dat zijn niet de minste. Supporters die namelijk juichen na een doelpunt van hun club riskeren een stadionverbod van drie maanden, zo valt te lezen in de ‘Richtlijn Termijn Stadionverbod Seizoen 2020/2021’.

Eerder waarschuwde premier Mark Rutte al dat zingen en juichen uit den boze is in de stadions. Ook moet er onderling voldoende afstand gehouden worden. Wat de KNVB precies verstaat onder het overtreden van de regels omtrent het coronavirus is nog onduidelijk. Je kunt ook een stadionverbod van drie maanden krijgen als je bijvoorbeeld rookt in het stadion of toegangs- en/of vluchtroutes blokkeert. Rutte liet al eerder weten dat als supporters zich niet aan de regels houden de stadions weer op slot gaan voor publiek. ‘Neem een toeter mee en fluister ‘hoera’ als jouw favoriete team scoort’, waren onlangs de ‘wijze’ woorden van Rutte.

Related posts