Heerenveen denkt aan Mulder én Scherpen; Kotarski geen kandidaat

SC Heerenveen is op zoek naar een nieuwe doelman na het transfervrije vertrek van Warner Hahn en Filip Bednarek. Daarbij zouden de Friezen zijn uitgekomen bij Kjell Scherpen en Erwin Mulder, zo verteld keeperstrainer Raymond Vissers van de Friezen in de podcast Radio Camataru van fansite FeanOnline. Dominik Kotarski werd de afgelopen dagen ook in verband gebracht met Heerenveen maar daar klopt niets van aldus Vissers: “Die staat niet op de lijst”.

Scherpen verruilde vorig seizoen FC Emmen voor Ajax, waar hij afgelopen seizoen uitkwam in Jong Ajax. Naast Scherpen zou ook Erwin Mulder op het lijstje staan. De 31-jarige oud-Feyenoorder stond tussen 2015 en 2017 al onder de lat bij Heerenveen, voordat hij naar Swansea City vertrok. Daar is hij echter bankzitter. “Erwin wil graag terug naar Nederland. Of Heerenveen een optie is? Ik denk het wel, alleen denk ik dat het financieel moeilijk zal zijn.”

Heerenveen haalde overigens al een talentvolle Ajax-keeper naar Friesland. De 17-jarige Marijn Dijkstra had een aflopend contract bij Ajax. Hij was sinds 2014 actief in de jeugdopleiding van Ajax en speelde afgelopen seizoen in de O17. Het is onbekend voor hoeveel seizoenen Dijkstra heeft getekend.

Related posts