Jahanbakhsh wil pas na Premier League-slot nadenken over toekomst: Ook interesse PSV

Enkele dagen gelden werd bekend dat Alireza Jahanbakhsh nadrukkelijk in de belangstelling staat van Ajax. De aanvaller van Brighton & Hove Albion kwam dit seizoen tot acht duels in de Premier League en was dus niet verzekerd van een basisplaats in Engeland. De voormalig AZ-goalgetter beraadt zich na de komende wedstrijdperiode op eventuele mogelijkheden om terug te keren naar de Nederlandse top, zegt zijn spelersagent tegen het Algemeen Dagblad.

VI weet te melden dat naast Ajax de Iraniër ook door PSV weer gevolgd. Desgevraagd geeft zaakwaarnemer Amir Hashemi aan dat er op dit moment niets concreets speelt. ,,De clubs hebben bij ons nog niet officieel geïnformeerd, zoals dat heet. Wel is het mooi om te horen dat deze namen interesse in Alireza hebben. Dat zal hem zeker aanspreken. Op dit moment richt hij zich op het slot van de competitie met Brighton en wil hij zich daarop focussen. Hij wil in de laatste zeven wedstrijden van het seizoen nog van zich doen spreken.”

Jahanbakhsh heeft nog een contract voor drie jaar in Brighton.  In de zomer van 2018 vertrok Jahanbakhsh voor negentien miljoen euro naar Brighton & Hove Albion. De Iraniër speelt niet veel in Engeland, maar toch zal er nog een flink prijskaartje om zijn nek hangen. Bedragen van vijftien of twintig miljoen euro worden genoemd. ‘Dat gaan Ajax en PSV niet betalen voor Jahanbakhsh’, verwacht NOS Studio Spor commentator Jeroen Grueter. Of er een mogelijkheid is om hem te kopen of huren, kan Hashemi nog niet inschatten. ,,Dat zullen we later bekijken. Ik denk zeker dat hij voor de Nederlandse topclubs een versterking kan zijn”, aldus Hashemi.

Jeroen Elshoff noemt Jahanbakhsh een impulsieve voetballer en zodoende kom je tactisch op een moeilijk punt. ‘Bij Ajax moet je in de leer bij Ten Hag. Dat Ajax hem wil hebben, snap ik wel. Je koopt wel doelpunten’.  De aanvaller speelde eerder bij AZ, speelde in de Premier League en is een belangrijke speler voor het nationale elftal van Iran. Roelfs denkt dat hij nu voor de Champions League moet kiezen. ‘Dat is het podium. Dus dan moet hij voor Ajax kiezen.’

Related posts