De Telegraaf: ‘Ajax toont interesse in Jahanbakhsh’

Ajax richt zijn pijlen in de zoektocht naar aanvallende versterkingen op Alireza Jahanbakhsh, zo meldt De Telegraaf vrijdagavond. De interesse van Ajax bevindt zich volgens de krant nog in de oriënterende fase: Ajax heeft zich volgens het dagblad nog niet gemeld bij het management (hetzelfde management als doelman Maarten Stekelenburg) van de 26-jarige vleugelspits, en ook niet bij diens werkgever Brighton & Hove Albion. Volgens De Telegraaf is het nog niet zeker dat Ajax een serieuze poging onderneemt om Jahanbakhsh in te lijven. Veel hangt volgens de krant af van welke spelers nog vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA

Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, is al geruime tijd gecharmeerd van Jahanbakhsh. Overmars deed in 2018 een verwoede poging om de vleugelaanvaller over te nemen van AZ, maar werden toen afgetroefd door Brighton, dat 25 miljoen euro neertelde. Het salarisplafond dat Ajax twee jaar geleden hanteerde is inmiddels flink opgeschroefd, waardoor Jahanbakhsh mogelijk nu wél haalbaar zal zijn. Jahanbakhsh komt sinds zijn komst naar Brighton in 2018 nauwelijks aan spelen toe en staat dan ook op de nominatie om te vertrekken bij de nummer vijftien van de Premier League. Zijn transferwaarde is na twee mislukte seizoenen in de Premier League ook fors gezakt.

Jahanbakhsh werd bij AZ in het seizoen 2017/18 met 21 doelpunten topscorer van de Eredivisie. Bij zijn nieuwe club Brighton & Hove Albion weet de rechtsbuiten het net beduidend minder makkelijk te vinden: in zijn eerste seizoen maakte Jahanbakhsh in negentien competitieduels geen enkel doelpunt, in de huidige jaargang staat hij na acht optredens op twee goals. De 44-voudig Iraans international zat sinds de hervatting van de Premier League deze maand tweemaal niet bij de wedstrijdselectie van Brighton en mag dan ook uitkijken naar een nieuwe club.

Related posts

1 Comment

  1. De Nees

    Uitgerangeerd? 2e klas kwaliteiten? Richten we daar op pijlen op: Jahanbaks, Cillessen, Vertongen en als klap op de vuurpijl Davy Klaassen?? Ga ’s echt aan het werk Marc voor die 6 ton per jaar, dit is bullshit.

Comments are closed.