There are no ads, please add some


‘Ajax neemt afscheid van doelmannen El Maach en Van Leer’

Ajax lijkt op het punt te staan om afscheid te nemen van twee keepers. Issam El Maach heeft een aflopend contract en zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli laat tegenover Ajax Showtime weten dat Ajax zijn cliënt geen nieuw voorstel doen. Benjamin van Leer is op een zijspoor beland bij Ajax en is in onderhandeling met een andere Nederlandse club, aldus zijn zaakwaarnemer Nakhli.

El Maach heeft nog geen  nieuwe club. De twintigjarige doelman speelde in de jeugd bij VVV-Veno en Vitesse, waarna hij in 2017 bij Ajax terechtkwam. Hij begon bij Ajax Onder-19 en speelde vier wedstrijden in het beloftenteam.

Van Leer kwam in 2017 over van Roda JC voor naar verluidt 700.000 euro. Mede door blessureleed wist hij niet te overtuigen. Ajax verhuurde hem het seizoen 2018/19 aan NAC Breda, de club waarmee hij degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. Met een contract tot medio 2021 zit hij op een dood spoor in Amsterdam.

Ajax maakte deze week bekend dat Maarten Stekelenburg transfervrij overkomt van Everton. De ervaren doelman heeft voor een seizoen getekend bij de club waar hij in 2011 vertrok. Tegenover de komst van Stekelenburg staat de terugkeer van Bruno Varela naar Benfica. “Het is de bedoeling dat Dominik Kotarski wordt verhuurd, zodat hij veel wedstrijden op het hoogste niveau kan keepen want wij hebben veel vertrouwen in hem”, aldus Overmars.

Behalve Van Leer, El Maach, Varela en Kotarski vertrekt mogelijk ook eerste keeper André Onana bij Ajax. De Kameroense doelman heeft in de media al meerdere keren zijn vertrekwens uitgesproken. Onana hoopt op een toptransfer en wordt in de media gelinkt aan diverse clubs. Overmars heeft deze week tegenover Ajax TV laten weten dat hij het niet uitsluit dat Onana nog een jaar blijft.

Gerelateerde posts