Vanaf september mogelijk weer toeschouwers bij profvoetbal

Vandaag zal het kabinet beslissen of het meegaat in het advies van het Outbreak Management Team zodat er vanaf 1 september weer toeschouwers aanwezig kunnen zijn bij wedstrijden in het betaalde voetbal. Aan de terugkeer van supporters in de stadions zijn echter wel een aantal voorwaarden verbonden. 

Zo blijft de anderhalvemeterregel van kracht en zijn spreekkoren niet toegestaan vanwege het gevaar op coronabesmetting. Gaat het licht op groen, dan betekent dit voor de meeste Eredivisie- en Eerste Divisieclubs dat zij ongeveer een derde deel van de stadioncapaciteit kunnen vullen met supporters. De verwachting is dat er geloot gaat worden welke supporters bij welke wedstrijden welkom zijn. De eerste duels met publiek zullen in de eerste week van september plaatsvinden met de interlands van Nederland tegen Italië en Polen in de Nations League. Vanaf 11 september wordt er ook weer in de Eredivisie gevoetbald. Vandaag volgt er een definitief besluit van het kabinet, maar doorgaans wordt het advies van het Outbreak Management Team opgevolgd.

Bron: De Telegraaf

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Dat wordt weer eens tijd maar als ze nu er van uitgaan dat we onze mond moeten houden ,niet juichen of reageren kom op voetbal is emotie het brengt van alles naar boeven en het rivm wil dat we negentig minuten onze adem inhouden , dus mooi niet hoor.

Comments are closed.