Ajax probeert ook vaste huurkosten ArenA omlaag te krijgen

De profclubs in Nederland kloppen massaal aan voor verlaging van hun vaak forse huur, zo meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Vitesse heeft inmiddels een kort geding aangespannen, dat vanmiddag dient, tegen eigenaar en vastgoedmagnaat Michael van de Kuit van stadion Gelredome.  De club uit Arnhem wil dat de huursom van 150.000 euro per maand gehalveerd wordt nu er door de coronacrisis niet mag worden gevoetbald. Andere clubs, waaronder ook Ajax,  kijken vandaag zeer geïnteresseerd mee over de schouder van de rechter. Want Vitesse, dat van alle clubs relatief gezien het meeste geld kwijt is aan huur, is bepaald niet de enige die serieuze pogingen onderneemt om minder te betalen voor het stadiongebruik.

Ajax, bij monde van directeur Edwin van der Sar, klopte al aan bij de directeur van Johan Cruijff Arena, Henk Markerink, met de mededeling dat het vaste deel van de huur volgens de club aan de hoge kant is. ,,We sluiten onze ogen natuurlijk niet voor de realiteit’’, zegt Markerink. ,,Maar juist door onze deal met de club is de huurkwestie geen grote zaak. Ajax betaalt ‘gestaffeld’ de huur. Er is een vast bedrag en een variabel gedeelte: hoe meer kaarten Ajax verkoopt, hoe hoger de huur die aan de Johan Cruijff Arena moet worden betaald. Nu er dus totaal geen kaartverkoop is, gaat ook de huur voor Ajax automatisch omlaag.’’

Related posts