Ajax en spelersgroep nog verre van akkoord over salarisoffer

Van een akkoord tussen Ajax en zijn spelers over salarisreductie is nog geen sprake. De spelersraad van de Amsterdamse club is verdeeld over de te volgen weg, zo weet het Algemeen Dagblad te melden. Een deel van de spelersgroep is bereid salaris in te leveren, een ander deel onder voorbehoud, terwijl een aantal sleutelspelers – op advies van hun agenten – nog helemaal geen financieel gebaar wenst te maken. Zij willen eerst de komende maanden, inclusief transferperiode, afwachten. Dat bevestigen drie direct betrokken zaakwaarnemers onafhankelijk van elkaar tegenover de krant.

De verdeeldheid onder de spelers is opmerkelijk te noemen, want recent leek de volledige club het er nog over eens te zijn dat er salaris ingeleverd zou worden. De spelersraad van Ajax bestaat uit de meer ervaren spelers, te weten: Dusan Tadic, Daley Blind, Andre Onana, Klaas-Jan Huntelaar, Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico en Joël Veltman. ,,De club loopt in deze zware tijd hoe dan ook vele miljoenen mis’’, zei vice-aanvoerder Daley Blind in een door Ajax aangeleverde quote. ,,Daarover hebben we gesprekken gevoerd. Wij vinden het als spelersgroep vanzelfsprekend om ook een bijdrage te leveren.’’

Volgens het AD komt het ook omdat Ajax, in vergelijking met andere Eredivisieclubs, op financieel gebied kerngezond is. Percentueel blijft het inleveren misschien hetzelfde als een speler bij een andere Eredivisionist maar doordat de lonen bij Ajax dusdanig hoog zijn, groeit dan ook het bedrag dat afgestaan moet worden behoorlijk.

Related posts