Oproep supporterssites richting fans: Steun ‘Ajax en wijs voorstel voor compensatie af’

De coronacrisis heeft voortijdig een einde aan het Eredivisie-seizoen gemaakt. Voor Ajax betekent dit dat de thuisduels met FC Twente, PEC Zwolle, Vitesse en VVV-Venlo niet doorgaan. Ajax komt volgens De Telegraaf dinsdag met drie compensatie voorstellen richting de supporters die eigenlijk bij deze wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA aanwezig zouden zijn geweest. Om de club financieel te ondersteunen roepen de supporters sites waaronder ook Ajax Life en de F-Side om geen gebruik te maken van het aanbod. Maandagmiddag kwamen ook de directie van Ajax, de technische staf en de spelers al overeen dat er salaris ingeleverd gaat worden.

Ajax biedt mensen met losse kaarten voor deze wedstrijden volgens de ochtendkrant drie mogelijkheden:
1. Zij kunnen het geld cash terugkrijgen
2. Het bedrag spenderen aan merchandise en nieuwe losse tickets voor aankomend seizoen
3. Afzien van compensatie.

Voor de mensen die in het bezit zijn van een seizoenkaart geldt een vergelijkbare regeling. Zij kunnen vijftien procent van de aanschafwaarde van hun seizoenkaart terug krijgen, hebben de mogelijkheid om het geld te besteden aan een nieuwe seizoenkaart, merchandise of losse kaarten voor volgend seizoen en hebben ook de keus om af te zien van compensatie.

‘Kun jij die paar tientjes missen? Doneer ze aan de club!’
Veel fans hebben volgens De Telegraaf al aangegeven geen gebruik te willen maken van het aanbod van Ajax en dus af te zien van compensatie. ‘Kun jij die paar tientjes missen? Doneer ze aan de club!’, zo wordt er geschreven op de website van Ajax Life en de F-Side. ‘Laten we er met alle donaties samen voor zorgen dat we zo lang mogelijk van ons aller Ajax kunnen blijven genieten. De club bereidt een e-mail voor naar iedere Ajacied die nog één of meer wedstrijden van seizoen 2019/2020 tegoed heeft.’

‘Supporters kunnen nu hun steentje bijdragen om de club te helpen in deze moeilijke tijden’, zo valt er verder te lezen. ‘Het coronavirus heeft ook een enorme impact op Ajax. Daarom verzoeken we jullie om af te zien van compensatie. Wij zijn als supporters niet de enigen die een helpende hand bieden. De directie heeft al aangegeven diverse maatregelen te nemen. Onder andere directie, spelers en technische staf zullen een financieel gebaar maken naar de club.’

Related posts