Verhuurde Magallán bevestigt terugkeer naar Ajax

Lisandro Magallán werd door Ajax voor anderhalf seizoen verhuurd aan Deportivo Alavés. Dat de Argentijn terugkeert naar Ajax staat volgens hem vast, de vraag is echter wanneer? ‘Het is een overeenkomst voor een jaar en daarna keer ik terug naar Ajax’, aldus Magallán in gesprek met TNT Sports. ‘Door de pandemie is het moeilijk om te bepalen wanneer dat gebeurt. In Nederland is het voetbal opgeschort tot september.’

In Spanje is vanaf komende week de periode van thuis trainen voorbij, aldus de Argentijn. ‘Het schijnt zo te zijn dat we de laatste stadia betreden. Morgen beginnen we weer met trainen bij de club. De trainer vertelde ons dat we het stap voor stap benaderen. Het is niet goed om in één keer van nul naar honderd te gaan.’

Of de Argentijnse verdediger komend seizoen voorkomt in de plannen van Erik ten Hag valt nog te bezien. Magallán werd twee jaar geleden door Ajax gekocht van Boca Juniors maar kon nimmer overtuigen. ‘Bij Boca heb ik de mooiste dingen in het voetbal meegemaakt. Spelen voor Boca in stadion La Bombonera is iets wat op clubniveau niet geëvenaard kan worden. Boca overtreft alles. Alleen het Argentijnse nationale team zou het kunnen overtreffen’, aldus Magallán lyrisch over zijn voormalige club.

Related posts