‘Ajax en Gravenberch liggen nog ver uit elkaar: Vertrek mogelijk aanstaande’

Ajax wil het tot medio 2021 lopende contract met Ryan Gravenberch graag verlengen, maar de eerste gesprekken met de middenvelder en diens zaakwaarnemer Mino Raiola hierover hebben nog niets opgeleverd, zo weet Voetbal International te melden. De kans is aanwezig dat Ajax de pas zeventienjarige Gravenberch deze zomer verkoopt, om zo te voorkomen dat hij over een jaar gratis de deur uitloopt. Gravenberch liet in november vorig jaar al weten dat er met de leiding van Ajax werd gesproken over een nieuw meerjarig contract in de Johan Cruijff ArenA. Een halfjaar later zijn de handtekeningen door alle betrokken partijen echter nog niet gezet.

Ajax zal binnenkort weer om de tafel gaat zitten met Gravenberch en Raiola. De jonge middenvelder viert aanstaande zaterdag zijn achttiende verjaardag, wat Ajax de gelegenheid geeft om hem een meerjarige verbintenis voor te leggen. De jongste debutant ooit in de hoofdmacht kwam voor de coronacrisis tot negen wedstrijden namens Ajax in de Eredivisie en scoorde daarin tweemaal. Gravenberch speelde zeventien duels voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Gravenberch werd in februari nog genoemd bij Juventus en de middenvelder lijkt enkele maanden later serieus in beeld te zijn bij AS Roma. Volgens La Gazzetta dello Sport hebben de Italianen tussen de tien en twaalf miljoen euro over voor de Nederlander. Tevens werd Gravenberch door de Italiaanse sportkrant in verband gebracht met twee niet nader genoemde Europese topclubs.

Related posts

2 Comments

  1. Bakkie

    Groot talent, dus zou jammer zijn als hij vertrekt. Maar Raiola stelt altijd onrealistische eisen, dus die gaan er niet uitkomen. Veel plezier op de reservebank in de Serie A, Ryan. En we zien je over een paar jaar wel weer ergens bij PEC Zwolle ofzo!

  2. De Nees

    Te veel van dit soort glory hunters uit onze jeugd voorbij zien komen. Amper wat laten zien in het eerste en nu alweer een waffel van hier tot ginder. Ja pizzaboer roert graag in de shit maar een beetje gezond verstand mag je toch ook wel verwachten van de speler. Daarom zou Ajax het beleid tot zeg maar een derde moeten afstemmen op jeugd, de echte toppers blijven toch max 2 jaar met beetje mazzel 3 jaar. Waarvan ze mss laatste jaar top draaien en dan zijn ze weg voor hun 20e, heb je lekker veel aan gehad. Zou zwaardere nadruk leggen op helft van het elftal van 20 tot 26 aangevuld met een paar routiniers en hooguit 3 jochies per keer inpassen. Ajax moet europees naar regelmatige kwaliteit ipv een sporadisch hoge uitschieter, afgewisseld daarna door langdurig gekwakkel met overdaad aan net-niet jeugd.

Comments are closed.