Babel kijkt vooruit: ‘Bij Galatasaray maar weer tonen wat ik waard ben’

Ryan Babel had natuurlijk veel meer gehoopt van zijn terugkeer bij Ajax. Babel werd door Ajax in de winterstop gehuurd van het Turkse Galatasaray maar wist in zijn derde periode in dienst van Ajax nooit echt te overtuigen, al was die tijd ook maar kort. ‘Dat klopt en het is jammer dat dit beeld nu blijft hangen. Je bent in het voetbal nu eenmaal net zo goed als je laatste wedstrijd, dus ben ik nu opeens weer tien keer niks. Dat is zonde, omdat ik het gevoel én er het vertrouwen in had dat ik het verkeerde beeld in de laatste wedstrijden nog had kunnen rechtzetten’, aldus Babel in gesprek met De Telegraaf.

‘Ik ben niet zo van de excuses, maar je vraagt ernaar. Ik denk dat het niet heeft meegeholpen dat ik bij een selectie kwam met veel geblesseerden en die niet meer zijn niveau haalde van de eerste seizoenshelft. Ik denk dat dit ook invloed heeft gehad op mijn spel. Net als het feit dat ik links, rechts en in de spits heb gestaan.’

Over zijn toekomst: ‘Bij Galatasaray moet ik dan maar tonen wat ik waard ben. Het kan ook zo weer omslaan. En ik moet vol aan de bak om EK-vorm te tonen. Dat toernooi halen moet mogelijk zijn en daar ga ik alles voor uit de kast halen’.

De kans dat Babel bij Ajax kan blijven lijkt klein. Ook zelf weet Babel nog niet of er volgend seizoen een nieuwe verhuur periode aan Ajax in zit. ‘Het is veel te voorbarig om het daar nu over te hebben’, zo besluit hij.

Related posts